Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Sverige rasar mot domaren: "Ingen straff eller frispark"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

PODGORICA. En straff emot sig och ett bortdömt mål.
Efter 1-1-matchen mot Montenegro rasade Sverige mot domaren.
- Det känns väldigt billigt, säger Oscar Wendt som orsakade straffen.

Sverige spelade 1-1 borta mot Montenegro och efter matchen handlade allt om två saker: straffen som hemmalaget kvitterade på och Albin Ekdals bortdömda mål. När de svenska spelarna mötte media gick de hårt åt den skotske domaren William Collum.

- Straffen känns väldigt billig. Han petar bollen mellan mig och Erkan och i samma skede som han petar bollen vänder jag mig och springer in mot mitten. När jag vänder mig om och tar mig inåt så blåser han. Den känns väldigt, väldigt billig. Jag vet inte om det är jag som är i kontakt med honom eller om det är Erkan eller om det inte är någon som är i kontakt med honom. Det kändes inte som att jag var i kontakt med honom, säger Oscar Wendt.

I slutet kom Sebastian Larsson loss till höger och slog in bollen till Albin Ekdal som satte bollen i mål. 2-1 till Sverige? Nej, domaren blåste bort målet på grund av en duell mellan Isaac Kiese Thelin och en motståndare inne i straffområdet.

- Frisparken på slutet känns extremt tveksam. Dessutom har Kiese Thelin och motståndaren inget med situationen att göra, bollen går långt över dem. Så det känns väldigt konstigt när han ger dem en så tveksam straff och sedan ger bort ett mål för oss, det känns surt, säger Larsson.

- Det kommer ett inlägg och jag försöker ta bort försvararen så att bollen ska gå vidare till Albin. Det gör den men domaren tycker att jag gick på för hårt och jag tycker det är en vanlig duell. Han hade inget med spelet att göra. Det är irriterande, säger Kiese Thelin.

- Vi gör ett 2-1-mål som jag tycker är godkänt men domaren hade andra tankar. Jag fick ett inlägg från Larsson och smällde dit den, med domaren blåste och det var billigt gjort av honom, säger Ekdal.

Alla svenska spelarna var irriterade över situationerna. Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg tycker också att det var fel beslut av domaren.

- Vi får en tveksam straff emot oss, säger Ibrahimovic.

- Försvararen missar ju bollen och kommer fel, då känner han Isaac och lägger sig och filmar. Då faller domaren för det och blåser. Surt när straffen är så tveksam också, säger Forsberg.

Publicerad 2014-11-16 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons