TV: Tufft genrep för Sveriges EM-motstånd

EM 2021 (herr)

Polen formerade en stark startelva i EM-genrepet mot Island.
Trots det fick hemmalaget bara oavgjort mot Island efter en sen kvittering.

Se höjdpunkterna från Polen-Island i spelaren ovan.

Den 23 juni avgörs Sveriges gruppspel i EM. Polen mot Sverige i Sankt Petersburg. Polen slipade på den sista formen inför EM med ett genrep mot Island. Polen var spelförande, men det var gästerna som tog ledningen.

Island tvingade fram en dubbelhörna, och på den andra höll sig Albert Gudmundsson framme och petade in ledningsmålet. Ett mål som först vinkades av för offside, men som efter VAR-kontroll godkändes.

Knappa tio minuter senare skulle den polska kvitteringen komma, och det får en av de spelare som Sverige måste se upp med om två veckor. Polen vann boll på mittplan och kontrade. Ett inspel till Napolis mittfältsstjärna Piotr Zielinski som tryckte in 1-1.

Den andra halvleken hade knappt startat innan Island skulle återta ledningen. En lös boll i Polens straffområde där Brynjar Ingi Bjarnason elegant dunkade in en halvvolley upp i nättaket bakom Juventus-målvakten Wojciech Szczesny.

Island gick mot segern, men en polsk slutforcering gav resultat. Kacper Kozlowski dribblade sig loss på högerkanten och hittade ett precist inspel till Karol Swiderski. Han tog emot bollen på bröstet och placerade in 2-2 i det bortre hörnet.

Den polske storstjärnan Robert Lewandowski förblev mållös och blev också utbytt efter 81 minuter. Polen inleder EM med att möta Slovakien i Sankt Petersburg.