TV: Tyskland vann Confederations cup - efter Chiles misstag

Confederations Cup

Tyskland tog hem Confederations cup.
Trots en intensiv forcering av Chile mot slutet blev Lars Stindls mål i första halvlek matchens enda.

Turneringens två kanske bästa spelare i Arturo Vidal och Leon Goretzka möts i kvällens Confederations cup-final mellan Chile och Tyskland. Lagen möttes redan i gruppspelet och då blev det 1-1 sedan Alexis Sanchez gett Chile ledningen och Lars Stindl utjämnat för tyskarna.

Redan i den femte minuten höll Chile på att få en drömstart. Aranguiz hittade fram till Arturo Vidal, men Ter Stegen stod för en fin benparad.

Chile dominerade inledningen, men det var Tyskland som tog ledningen. Timo Werner utnyttjade slarv av Chile-mittfältaren Marcelo Diaz och snodde åt sig bollen. Anfallaren kom helt fri och spelade elegant bollen i sidled till Lars Stindl som kunde rulla in 1-0 i det tomma målet.

Efter ledningsmålet växte tyskarna in i matchen. Bland annat hade lagkaptenen Julian Draxler ett bra läge att utöka ledningen, men skottet smet utanför.

Chile var inte ofarliga på något sätt. De flesta av deras chanser skapades på högerkanten där ytterbacken Mauricio Isla låg bakom det mesta.

Halvvägs in i andra halvlek ökade Chile trycket och radade upp målchanser på löpande band. Alexis Sánchez stod för ett fint förarbete när han drev inåt i plan och spelade fram Eduardo Vargas. Efter en tilltrasslad situation fick Arsenal-spelaren tillbaka bollen inne i straffområdet, men avslutet täcktes undan av det tyska försvaret.

Kort senare hittade Aranguiz in till Vargas, men även den gången vållade inte avslutet några större problem för ter Stegen i Tysklands mål. Arturo Vidal och Angelo Sagal testade också från nära håll, men sköt en bra bit över.

Den sista kvitteringsmöjligheten fick Alexis Sànchez på tilläggstid med en frispark strax utanför straffområdet. Han skruvade bollen mot bortre hörnet, men ter Stegen han snabbt ner och räddade.

Tyskland stod emot Chiles press och gick segrande av planen. Därmed firar landet sin andra triumf inom loppet av några dagar - i fredags tog Tyskland även hem U21-EM.

Se målen från matchen i sportsändningen ovan!

Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz, Diaz, Hernandez - Vidal - Vargas, Sanchez

Tyskland: Ter Stegen - Ginter, Mustafi, Rüdiger - Kimmich, Rudy, Goretzka, Hector - Draxler, Werner, Stindl