TV: Uruguay blev mesta mästare efter femtonde Copa-guldet

Landslag

Det var stjärnanfallarnas kväll. Firma Forlan-Suarez låg bakom Uruguays femtonde Copa America-guld.

Diego Forlan och Luis Suarez blev hjältar när Uruguay tog sin femtonde Copa America-titel - vilket är rekord. "La Celeste" lämnar nu Argentina bakom sig i statistiken - Argentina har vunnit turneringen 14 gånger.

Luis Suarez satte 1-0 i den tolfte minuten efter ett par turliga studsar i det paraguayanska försvaret.

Uruguays meste landslagsman Diego Forlan satte sedan 2-0 sent i första halvlek efter att Nestor Origoza drällt med bollen. Forlan gjorde även 3-0 på kontring med en minut kvar av matchen, vilket innebär att Atletico Madrid-anfallaren nu ligger delad etta när det gäller landslagsmål för Uruguay.

Paraguay hade en del chanser, men den uruguayanske målvakten Fernando Muslera, som har gjort en riktigt vass turnering, höll tätt.

Publicerad 2011-07-24 kl 23:15