Tyskland och Özil vaknade rejält

Landslag

Tyskland besegrade Finland med 2-0 i U21-EM.

Borussia Mönchengladbachs anfallare Marko Marin har inte haft så stor lycka med sig i U21-EM . I dag byttes han ut efter 58 minuter i matchen mot Finland. Tre minuter senare hade Tyskland 2-0.

Werder Bremens stjärna Mesut Özil låg bakom båda målen

Schalkes Benedikt Höwedes nickade in 1-0 efter 51 minuter efter frispark från Özil. Två minuter senare kom Özil och Ashkan Dejagah två mot en. Özil frispelade Wolfsburgspelaren Dejagah som rullade in 2-0.

Efter premiärförlusten mot England var Finland tvingat att vinna för att fortfarande ha chans på en semifinal. Till en början såg det också bra ut när de genom ett kompakt och aggressivt mittfält skapade tryck på tyskarna. Men så mycket mer än så blev det inte.

Förlusten innebär att Finlands sista gruppspelsmatch mot Spanien blir betydelselös.