Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tysklands OS-lag avbröt träningsmatch efter rasistiska trakasserier mot spelare

Landslag

Tysklands OS-lag spelade i dag en träningsmatch mot Honduras.
Matchen spelades dock aldrig klart då den bröts efter rasistiska trakasserier mot Jordan Torunarigha, uppger det tyska förbundet.
- När en av våra spelare blir rasistiskt trakasserad är det inte ett alternativ att spela vidare, säger tyska OS-lagets tränare Stefan Kuntz i en kommentar på DFB:s hemsida.

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Tyskland är ett av lagen som är med i OS i Tokyo på herrsidan. Laget befinner sig just nu i Japan, och spelade under lördagen en träningsmatch mot Honduras.

Matchen avbröts dock av det tyska laget efter att Jordan Torunarigha i det tyska laget ska ha blivit rasistiskt trakasserad.

- När en av våra spelare blir rasistiskt trakasserad är det inte ett alternativ att spela vidare, säger tyska OS-lagets tränare Stefan Kuntz i en kommentar på DFB:s hemsida.

För tyska Bild utvecklar Kuntz:

- Jordan var otroligt upprörd, han sade att han upprepade gånger fick ta emot rasistiska förolämpningar. Vi fick ögonkontakt och det blev tydligt för oss: Det här går emot vad vi står för, vi kan inte tolerera det, vi skyddar våra spelare.

Annons

Enligt Bild är det oklart exakt vad som ska ha hänt, men enligt tidningen ska det ha varit en motspelare i Honduras som ska ha trakasserat Torunarigha.

- Efter att situationen lugnade sig en aning kom hela Honduras trupp över till oss och bad om ursäkt. I och med det var saken avslutad för oss.

Tyskland inleder sin OS-turnering mot Brasilien 22 juli.

Publicerad 2021-07-17 kl 15:58
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto