U20-VM: Serbiens stora glädje efter historiska finalsegern

Landslag

Serbiens U20-landslag är bäst i världen efter att ha besegrat favorittippade Brasilien i finalen. Stor matchhjälte blev Nemanja Maksimovic som avgjorde matchen i den 118:e minuten.

Serbien behövde i samtliga utslagsmatcher mer än de ordinarie 90 minuterna för att ta sig till final.

Via en straffläggningsseger mot USA (kvartsfinal) och vinster efter förlängning mot Ungern (åttondelsfinal) och Mali (semifinal) väntade Brasilien i finalen i U20-VM som spelades på Nya Zeeland.

I den 70:e minuten tog serberna ledningen genom Stanisa Mandic 1-0-mål, men brassarna var snabba med sin replik.

Bara tre minuter senare hade inhopparen Andreas Pereira som tillhör Manchester United kvitterat efter en fin individuell prestation.

Därmed krävdes det återigen minst en förlängning för att avgöra en match där Serbien var inblandade.

När förlängningen såg ut att förbli mållös klev Nemanja Maksimovic fram och tryckte in 2-1 i den 118:e matchminuten.

De serbiska spelarna fick fullständigt glädjefnatt efter slutsignalen när de firade nationens förta U20-VM-guld någonsin.

Bronsmedaljerna gick till Mali som i den helafrikanska matchen om tredjepris besegrade Senegal med 3-1.

Publicerad 2015-06-20 kl 10:39