POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Uefa: Polen kan förlora EM

Polen riskerar att förlora arrangemanget av fotbolls-EM 2012. Anledningen är att Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och Internationella fotbollsförbundet (Fifa) inte godtar att Polens regering utsett en ny chef för landets fotbollsförbund PZPN.
Fifa och Uefa tillåter inte politisk inblandning i nationsförbunden.

"Fifa och Uefa kommer omedelbart börja diskutera vilka åtgärder som ska vidtas angående PZPN och framtiden för polsk fotboll och sedan komma med förslag till mötet som Fifas exekutivkommitté håller i Zürich den 23-24 oktober", skriver förbunden i ett pressmeddelande.

En åtgärd kan vara att utesluta Polen från all internationell fotboll. Därmed skulle Polen riskera att bli av med värdskapet för EM 2012, som landet har tillsammans med Ukraina.

-Vi kan inte spekulera i vad som ska hände, sade en talesman för Uefa.

-Men det här är det allvarligaste som kan hända och vi är förstås oroade över situationen eftersom Polen är värd för EM 2012.

Styrelsen i PZPN med ordföranden Michal Listkiewicz i spetsen sparkades i måndags av en skiljedomstol på begäran av Polens idrottsministerium i en kampanj mot korruption. I stället utnämndes Robert Zawlocki som administrativ chef.
Fifa och Uefa ser fortfarande den sparkade styrelsen som den legala polska ledningen.

TT

Publicerad 2008-09-30 kl 18:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå