Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Uefa skapar landslagsliga - ger fyra EM-platser

Foto: Scanpix

Det blir en landslagsserie i fotboll. Uefa-kongressen antog en fyrapunktsresolution på torsdagen som innebär startskottet för nationsligan 2018.
Serien ska ersätta de flesta landskamper och det finns fyra biljetter till EM 2020 att spela om.

"Det här är ett stort steg för Europas landslag och vi hoppas att supportrarna vill stödja det nya formatet", säger Wolfgang Niersbach, ordförande i Uefas tävlingskommitté för landslag, i ett pressmeddelande.

Detaljerna är inte spikade, men klart är att genom Nations League får landslagen en extra chans att ta sig till EM-slutspel.

Förslaget, som nu ska diskuteras, innebär att Europas 54 fotbollsnationer delas upp i fyra divisioner genom en rankning. I serien, som ska spelas fram till EM 2020, ska varje division delas sedan in i fyra grupper om tre eller fyra lag som ska spela fyra eller sex matcher mellan september och november 2018. De fyra gruppvinnarna i den högsta divisionen möts under 2019 för att kora en mästare.

- Tjugo nationer får platser i EM-slutspelet 2020 genom det ordinarie EM-kvalet. Fyra platser besätts genom ett playoffspel i Nations League, säger Uefas generalsekreterare Gianni Infantino till Reuters.

Playoff-spelet för EM-platserna ska spelas i mars 2020.

Publicerad 2014-03-27 kl 10:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons