POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
1v

Ukrainsk landslagsback skrev på för Zenit - nu petad i landslaget

Foto: Bildbyrån.

Jaroslav Rakytskyj lämnade i år Sjachtar Donetsk för Zenit.
Då fanns han i går inte med i Ukrainas första landslagstrupp 2019. 

Ukrainske landslagsbacken Jaroslav Rakytskyj, 29, tog sig under 2009 upp i Sjachtar Donetsks A-lag och tillhörde klubben fram till att han i januari flyttade vidare till Zenit S:t Petersburg för spel i den ryska högstaligan. Det gick inte obemärkt förbi i Ukraina - och backen fick hård kritik för beslutet att flytta till Ryssland, då länderna ligger i konflikt sedan Rysslands annektering av Krimhalvön 2014

När Ukrainas förbundskapten Andrij Sjevtjenko i går presenterade landslagstruppen till de två första EM-kvalmatcherna i slutet av mars, så fanns backen inte med i truppen. Det väckte åter rubriker med tanke på kritiken mot Rakytskyj efter klubbytet, men Sjevtjenko har hittills inte velat kommentera anledningen till att backen inte blev uttagen. 

Däremot har landslagskollegan Artem Fedetskij tidigare uttalat sig om att Rakytskyj lär ha svårt att bli uttagen i det ukrainska landslaget igen efter klubbytet. 

- Oavsett vad som händer måste du respektera ditt folk och ditt land. Jag har inte ord och jag tror att det blir komplicerat för Sjevtjenko att kalla honom igen, sa Fedetskij till Sky Sport Italia. 

Rakytskyj har 54 A-landskamper på meritlistan. 

Publicerad 2019-03-05 kl 14:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå