Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

van der Vaarts passning till Zlatan: Han är väl på semester

Landslag

BASEL. När Rafael van der Vaart och Zlatan Ibrahimovic spelade i Ajax var de långt i från vänner. Holländaren gav svensken en passning efter att Sverige missat kvartsfinalen:
- Zlatan är en bra spelare, men han är väl på semester nu, säger van der Vaart till fotbollskanalen.se.

Holland kunde fått Sverige i kvartsfinal men i och med Rysslands seger gick Rafael van der Vaart miste om en ny duell med Zlatan Ibrahimovic.

Superstjärnorna är allt annat än vänner sedan tiden i Ajax. Allt kulminerade i samband med en träningsmatch mellan Holland och Sverige i augusti 2004 - och där Zlatan Ibrahimovic sänkte van der Vaart som blev skadad och utbytt.

Holländaren anklagade Zlatan för att skada honom med flit. Även om det hette att spelaren slutit fred så sålde Ajax Ibrahimovic bara ett par veckor senare till Juventus och det är välkänt att de två stjärnorna inte drog jämnt.

Därför frågade fotbollskanalen.se Rafael van der Vaart om det var skönt att slippa möta Zlatan Ibrahimovic i kvartsfinal.

ANNONS

- Zlatan? Nej, det spelar ingen roll. Han är en bra spelare, men han är väl på semester nu. Men det är väl synd att han inte är här.

Ajax-fostrade Rafael van der Vaart är utan tvekan en av Holland stjärnor och för honom räknas bara en sak: seger mot Ryssland.

- Det är nu det börjar och om vi förlorar kommer det heta att det är som vanligt: Holland spelade bra men åkte ut, säger han.

- Ryssland spelade bra mot Sverige, otroligt bra fotboll. De anföll mycket och snabbt, säger han.

Hur ser du på att byta position?

- Det spelar ingen roll, bara jag spelar. Jag är mittfältare, fast en offensiv mittfältare.

Holland spelar med svarta sorgband då backen Khalid Boularouz förlorade en för tidigt född dotter, en tragedi som skakat laget.

- Det är svårt, för vi behöver honom och han är en bra spelare. Han har sagt att han är redo att spela och det är vi glada för.

ANNONS

Hollands landslag påminns ofta om EM-triumfen 1988 då dagens förbundskapten Marco van Basten avgjorde med ett av tidernas mål. Fast det imponerar inte på van der Vaart.

- Jag var fem år då och det är längesedan och de talar fortfarande om målet som vår tränare gjorde. Han hade lite tur, säger van der Vaart.

- Det är 20 år sedan de vann så det är dags igen.

Publicerad 2008-06-20 kl 22:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto