Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vidöppet fotbollsmästerskap i Asien

Landslag

Regerande asiatiska fotbollsmästaren Japan skakas av spelskandalsrykten. Och finalmotståndaren Australien kommer till Asiatiska mästerskapen med ett nytt lag. Årets mästerskap ser ut att bli vidöppet.

Foto: Scanpix

ÖSK:s Ahmed Yasin representerar Irak.

De asiatiska lagen floppade rejält i VM i somras. Varken Australien, Japan, Sydkorea eller Iran lyckades vinna någon match i Brasilien.

Till kontinentmästerskapen, som spelas i Australien med start på fredag, får de i alla fall bära favoritskapet.

Japan, som slog Australien med 1—0 i finalen för fyra år sedan, kommer till Australien med förbundskaptenen Javier Aguirre inblandad i en spelskandal i Spanien. Mexikanen säger att han är oskyldig till anklagelserna som rör en match med Zaragoza, som han tidigare tränat, under 2011.

- Allt fokus ligger på att vinna Asian Cup. Jag har inget att dölja, sade Aguirre innan det japanska landslaget åkte iväg till Australien.

ANNONS

Nytt landslag

Hemmanationen Australiens utmaning ligger i att få ihop ett nytt landslag efter att flera spelare ur den "gyllene generationen" slutat. Ett stort ansvar ligger på anfallsstjärnan och veteranen Tim Cahill, 35.

- Vi måste vara hänsynslösa, säger Cahill till Sydney Morning Herald.

Sydkorea har inte varit i final i Asiatiska mästerskapen på 25 år, och har inte vunnit sedan nationen vann de två första mästerskapen 1956 och 1960. Landet har förhoppningar om framgångar i årets mästerskap, baserat på U23-landslagets seger i det asiatiska U23-mästerskapet i fjol.

Inget träningsmotstånd

Iran har haft svårt att hitta motståndare till träningsmatcher inför mästerskapet, man skulle ha mött Tanzania, Guatemala och Palestina men fick nöja sig med lokala lag som motståndare.

- Förberedelserna har inte varit i nivå med lagets behov, med tanke på att vi är förstarankade i Asien, säger förbundskaptenen Carlos Queiroz.

ANNONS

En allsvensk spelare är med i Asiatiska mästerskapen. Det är Örebros mittfältare Ahmed Yasin som spelar för Irak.

Publicerad 2015-01-07 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto