Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilka 23 spelar EM för Sverige?

12å

På tisdagseftermiddagen kommer den. Fotbollslandslagets trupp till EM-slutspelet. Räkna inte med några sensationer, men kanske en eller annan överraskning.

Truppens 23 namn presenteras på presskonferensen på Rosenlundsgatan på Södermalm i Stockholm. Om de 23 som tas ut också blir de 23 som slutligen flyger till baslägret i Lugano den 4 juni återstår att se.

Höftskadade Tobias Linderoths kamp mot klockan oroar, Zlatan Ibrahimovic knäproblem och Fredrik Ljungbergs brutna revben stör, liksom även Niclas Alexanderssons skador under våren.

Alternativa lösningar

ANNONS


Det öppnar för alternativa lösningar - och det är nog åt sådana förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson ägnat många tankar.

Vilka är frågorna de brottades med innan de spikade det 23:e och sista namnet?

Kanske de här:

Fyra eller fem anfallare i truppen?

Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Markus Rosenberg är givna, Marcus Allbäck får också åka med. Men blir det en till? Och i så fall vem? Marcus Berg vräker visserligen in mål i Holland, men en enda landskamp är väl i magraste laget? Dessutom är Rade Prica en av förbundskaptenens favoriter och står säkert före i kön.

Överraskningen: Berg - om han kommer med.

Sensationen: Henrik Larsson tackar ja.

Trångt i mittens rike

Vad får osäkerheten kring Tobias Linderoth för konsekvenser?

Med Linderoth väntar man in i det sista och på så sätt blir det lite av en alternativ uttagning på mittfältet. Han kommer att presenteras som en av de 23, dock med förbehållet att han måste kunna gå för fullt vid ett visst datum strax innan Uefas deadline går ut.

Vem tar Linderoths plats om han missar EM?

Anders Svensson på planen, i truppen öppnar det för en offensivt lagd mittfältare. Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson, Kim Källström, Sebastian Larsson, Niclas Alexandersson och Daniel Andersson kommer säkert med. Åttonde mittfältaren? Varför inte Bröndbys Samuel Holmén? Stark på vinterturnén och har en bra säsong bakom sig i danska ligan. Det kan stå mellan honom och Kennedy Bakircioglü.

Om Linderoth ger klartecken?

Både Holmén och Bakircioglü får stanna hemma, såvida inte Alexandersson tas ut i avsikt att konkurrera om högerbacksplatsen. Det kan i så fall öppna för ännu en mittfältare.

Räkna med Stoor
ANNONS


Vilka blir högerbackarna?

Fredrik Stoor kommer med. Han imponerade på förbundskaptenerna på vinterturnén och var stark mot Brasilien. Mathias Conchas skador och begränsade speltid i Bochum talar emot honom. Kampen om en startplats står troligen mellan Stoor och Alexandersson.

Vem tar Erik Edmans plats som vänsterback?

Mikael Nilsson känns given där. Frågan är vem som blir nummer två på positionen. Fredrik Stenman och Mikael Dorsin har varit med förr, men det kan mycket väl bli Oscar Wendt.

Mittbackar?

Olof Mellberg, Petter Hansson och Daniel Majstorovic är givna. Andreas Granqvist är det troligaste alternativet som fjärde mannen, men Halmstads Peter Larsson finns med i bilden.

Överraskningen: Någon av Mikael Antonsson, Fredrik Risp eller Max von Schlebrügge.

Sensationen: Teddy Lucic återkommer.

Vem får sparra Andreas Isaksson och Rami Shaaban?

Svar: Johan Wiland har länge känts given som tredjemålvakt. Är dessutom en framtidsman. Det är inte alternativen John Alvbåge och Eddie Gustafsson. Wiland kan packa.

ANNONS

Ny skada huvudvärk för ''Alex''

Publicerad 2008-05-12 kl 15:18

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto