Villa tog Spanien till seger

Landslag

EM:s mästarlag Spanien startade VM-kvalet med 1-0 hemma mot Bosnien efter att David Villa rundat målvakten Kenan Hasagic och ur svår vinkel fått in bollen.

Han blev EM-slutspelets skyttekung och hyllades över hela fotbolls-Europa. På lördagskvällen såg Valencia-anfallaren David Villa ut att få spela en ny roll när Spanien VM-kvalspelade mot Bosnien.

Nämligen rollen som syndabock.
Villa missade en straff vid ställning 0-0 i den 36:e minuten. Skottet gick längs marken, utanför stolpen. Men i den 57:e minuten visade 26-åringen sin klass och varför han kallas "el Guaje" (Målmaskinen). Ur snäv, nästintill död, vinkel sköt han iskallt in 1-0 till Europamästarna och publiken i Murcia bjöd på ett euforiskt glädjevrål. Spanien kontrollerade matchen totalt men trots spel mot ett mål blev det inga fler mål.

I samma grupp, nummer 5, får Spanien se upp med EM-sensationen Turkiet. Turkiet som förlorade i semifinalen mot Tyskland, inledde kvalet på bästa tänkbara vis. Efter en mållös första halvlek borta Armenien avgjorde turkarna med två mål på sju minuter i den andra halvleken. Tuncay Sanli ordande 1-0 i 71:a minuten och Semih Sentürk fastställde slutresultatet till 2-0 i 78:e minuten.

I grupp 5 vann även Belgien hemma mot Estland med 3-2. Wesley Sonck stod för två av målen.