Villas härliga hattrickshow

Landslag

Det var David Villas kväll i Innsbruck när Spanien mötte Ryssland.
Valencia-anfallaren gjorde tre av Spaniens mål när Spanien tog en enkel seger i Sveriges grupp. Spanien imponerade utan att riktigt spela på topp och har kopplat ett hårt grepp om Grupp D.

Ryssland tog nästan Spanien på sängen inledningsvis med stor aggressivitet i defensiven och fart och fantasi i offensiven. Under de första 20 minuterna såg spanjorerna frustrerade ut över att spelet inte riktigt stämde. Då klev Fernando Torres in i handlingarna.

Han löpte ifrån Kolodin och kunde lägga upp till öppet mål för anfallspartnern David Villa som tackade och tog emot. Men Ryssland var nära kvittering redan i anfallet efter när man hade en boll i stolpen.

Målet gav ändå Spanien ett välbehövligt lugn och laget fick igång sitt rörliga anfallsspel och gjorde det svårt för Ryssland att låna bollen.

Strax innan halvtid visade de också upp en annan ingrediens i sitt spel:
omställningsspelet. På bästa Holland-manér ställde de om efter en Rysslandshörna och Iniesta kunde till slut frispela Villa som gjorde sitt andra mål för matchen.

I den andra halvleken backade Spanien tillbaka och i stället för att kunna kontrollera spelet blev det motsatt matchbild. Ryssland styrde och ställde och pressade spanjorerna högt.

Luis Aragonés försökte få en ändring till stånd genom att byta från 4-4-2 till det beprövade 4-1-4-1, men Spanien var inte sig riktigt likt i den andra halvleken. Ryssland kunde emellertid inte utnyttja sitt överläge och mattades mer och mer. Det gjorde inte David Villa som var sugen på att fullborda sitt hattrick. Sagt och gjort, med en kvart kvar vände han bort en försvarare i straffområdet och slog enkelt in sitt tredje mål.

Ryssland fick till slut ett tröstmål genom Pavlyuchenko, men det här var Spaniens och framför allt David Villas match. På stopptid låg han bakom Cesc Fábregas 4-1-mål. Spanien imponerade och det ska bli intressant att se om laget en gång för alla kan gå långt i ett mästerskap.

Matchfakta
Spanien-Ryssland 4-1 (2-0)
1-0 (20) David Villa, 2-0 (44) David Villa, 3-0 (75) David Villa, 3-1 (86) Roman Pavlyuchenko, 4-1 (91) Cesc Fábregas
Varningar: Spanien; , Ryssland; .
Domare: Konrad Plautz, Österrike.
Arena: Stadion Tivoli Neu (Innsbruck)
Publik: 30 000 (fullsatt)

Laguppställningar
Spanien: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila – Andrés Iniesta (Santi Cazorla, 63), Marcos Senna, Xavi Hernandez, David Silva (Xabi Alonso, 77)– Fernando Torres (Cesc Fábregas, 53), David Villa.

Ryssland: igor Akinfeev – Aleksandr Anyukov, Roman Shirokov, Denis Kolodin, Yuri Zhirkov – Dmitri Sychev (Vladimir Bystrov, 46 (Roman Adamov, 70)), Konstantin Zyrianov, Sergei Semak, Igor Semshov (Dmitri Torbinski, 57), Diniyar Bilyaletdinov – Roman Pavlyuchenko.