Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Wilshere tvingas studera Barcelona: "Capello vill att vi ska spela som dem"

Som om Jack Wilshere inte lidit nog av Barcelonaförlusten. Nu måste 19-åringen se spanjorerna igen på dvd.
- Capello vill få England att spela som dem, säger Wilshere.

Det var i den andra åttondelen av Champions League, på Camp Nou, som katalanerna excellerade så ända in i bomben bra. Arsenals 2-1-ledning från hemmaplan utraderades och engelsmännen var synbart tagna av stundens allvar. När sedan Robin van Persie visades ut var det kokta fläsket rejält vidbränt för ”the Gunners”.

Och nu tvingas britten Jack Wilshere genomleva traumat på nytt. Om och om igen. Inför Englands segerderby mot Wales i EM-kvalet hade tränarstaben bunkrat upp med ett digert videomaterial som skulle inpränta samma vägvinnande spel som spanjorerna använder sig av.

- Vi tittade på videor över hur Barcelona pressar sina motståndare. Sedan försökte vi att göra likadant mot Wales, och tanken var att få dit några tidiga mål, berättar Wilshere för the Mirror.

Taktiken fungerade prima. Redan efter 17 minuter hade såväl Frank Lampard, på straff, som Darren Bent kommit med i protokollet och på så vis erövrat en trygg 2-0-ledning åt ”the Three Lions”.

Jack Wilshere tycks heller inte lida nämnvärt av att ta lärdom av sina övermän.

- Barcelona är världens bästa när det gäller att försätta motståndaren i tidsnöd, det måste man beundra. I min ålder kan jag lära mig väldigt mycket från den sortens spelare, säger Wilshere.

Publicerad 2011-03-28 kl 09:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons