Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson valde mellan Dif och MFF: "Djurgården har känts som ett hem"

Lundhs Podcast

Magnus Eriksson vann dubbla SM med Malmö FF och hjälpte klubben ut i Europa.
Men Djurgården var givet när han lämnade MLS trots intresse från MFF.
- Jag har trivts sedan dag ett då jag kom till Djurgården, säger Eriksson i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan.

Under måndagen tar Djurgården emot Malmö FF och för Magnus Eriksson är det en speciell match. Även om han hunnit med en period i Djurgården efter att han lämnade MFF efter två SM guld så har Eriksson haft kontakt med Malmö-ledningen som förhörde sig när han lämnade MLS i somras.

- Nära och nära… Det är klart att vi har en jättebra relation, framför allt jag och Daniel (Andersson). Vi pratar om allt och inget. Men det har nog varit absolut närmast med Djurgården hela vägen.

Men de var intresserade?
- Det får du ta med Daniel, men det tror jag att de var. Det fanns nog något slags intresse. Men hur konkret det var, det vet jag inte.

ANNONS

När vi träffas är det nära till match mot Malmö FF. Vad är känslan inför att möta dem, det är trots allt din gamla klubb?
- Det ska bli grymt kul. Det var lite mer speciellt förut, när det gamla gardet med ”Mackan” var kvar och ännu fler vänner. Nu är det inte samma spelartrupp som det var. Men det är klart, det är alltid speciellt. Jag känner många i ledarstaben, och Danne, sportchefen.

Vad anser du hade varit godkänt för Djurgården när vi drar strecket för 30 omgångar?
- Vi ska vara på Europaplats. Det är det som jag personligen känner. Vi har absolut en tillräckligt bra trupp för att vara där. Vi behöver steppa upp det, vi behöver inte vrida på några stora grejer. Det gäller att vi går till oss själva. Vi har inte varit tillräckligt bra de sista omgångarna.

Vad skiljer Malmö FF från Djurgården? Vad behöver Djurgården göra organisatoriskt med allt runtomkring för att nå upp dit?

ANNONS
- En jättesvår fråga. Malmö har ju spelat in hundratals miljoner de sista åren. En budget gör det enklare att forma en organisation med allt vad det innebär. De är väl kompetenta att göra det där nere. Daniel och Niclas Carlnén, det är bra människor som vet hur man bedriver en fotbollsklubb. I grund och botten skulle jag säga att det handlar om ekonomi. Jag tycker att Djurgården sköts på ett fantastiskt bra sätt, men vi är inte riktigt där. Jag tycker att de gör det väldigt bra på många plan, men en vacker dag ska vi nå upp dit och tampas. Vi kan börja med att slå dem här på måndag på hemmaplan.

Du sade i faktarutan att du var lyckligt när du skrev på för Djurgården och har pratat varmt om dem när du har varit borta. Men du har ändå nio andra klubbar som 30-åring. Klubbkänslan finns där, men ändå inte, eller?

ANNONS
- För mig har det varit ganska tydligt. Jag har trivts sedan dag ett då jag kom till Djurgården. Det har känts som ett hem. Jättefina personer att ha att göra med, klubben i sig är välskött och så. Det nådde in i mitt hjärta direkt. Jag har varit iväg, men det är klart att jag har drivits av att spela fotboll. Det är bara att titta på de klubbar där jag inte har varit speciellt länge. Då har det handlat om att jag inte har spelat. Jag hade kunnat sitta kvar och plocka lönecheckar också, men jag vill spela fotboll och vara en viktig spelare, därför har det blivit några byten. Framför allt har de bytena varit när jag har varit utomlands. Belgien var en kort sejour, Bröndby och Kina var korta sejourer. De tre klubbarna kom ganska snabbt.

Fakta

284 - Magnus Eriksson

Avsnitt 284 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Eriksson. Djurgårdens offensiva kraft talar om vad som är ett måste för att 2020 ska vara godkänt för klubben, om vad som gick snett i Europa-spelet, om att ställas mot tidigare klubben Malmö FF som förhörde sig när han lämnade MLS, om vad som skiljer Djurgården i dag mot när han lämnade 2017 och varför han gillar att spela för blåränderna.

Eriksson berättar även om tuffa tag i Belgien, om att bli utfryst i Kina, om galna påhopp från ägaren i danska Bröndby, om varför han nobbade att flyga business class i USA, om icke-relationen med moderklubben AIK, om hur Åtvidaberg var helt rätt för honom och varför han valde bort ishockey där han är övertygad om att han nått minst SHL.

Publicerad 2020-10-19 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto