POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Fagerberg tyckte Midtjylland-affären var skum: ”Det var jävligt mycket pengar”

Midtjylland betalade 10 miljoner kronor för Ken Fagerberg, efter att anfallaren gjort 12 mål för Öis.
Efteråt känner han att affären kändes konstig.
- Jag gjorde tolv mål i superettan som 18-åring, visst, men det är ändå jävligt mycket pengar för det, säger Fagerberg i podcasten ”Lundh”.

Ken Fagerberg slog igenom stort i Örgryte 2007 med 12 mål i superettan. Det gav honom en flytt till danska Midtjylland, en affär som uppgick i tio miljoner kronor.

Men tiden i Midtjylland, som började bra, gick fort utför.

- Det var levnadsstilen. Sedan fick jag en skada också. Jag har alltid varit dålig psykiskt på att vilja komma tillbaka snabbt. Jag har fått lite småskador som har gjort det lite jobbigare, plus att jag inte har haft psyket till att hålla det uppe. Sedan vet jag inte om jag var tillräckligt bra för Midtjylland i den åldern. Jag kanske bara borde stannat hemma. Min nivå just då var kanske inte tillräckligt för Midtjylland, säger anfallaren i Podcasten "Lundh".

Om man ser till att klubben hade investerat mycket pengar i en ung spelare, hur hanterade de att du inte infriade deras förväntningar?
- Jag vet inte… Den affären luktar lite… Det var innan finanskrisen, det var många övergångar som var på lite extrema belopp. Jag gjorde tolv mål i superettan som 18-åring, visst, men det är ändå jävligt mycket pengar för det, tycker jag.

Du känner i efterhand att det är något skumt med den affären?
- Jag vet inte… Hade det varit tolv mål i allsvenskan hade jag kunnat fatta det. Men nu var det superettan och tolv mål för en 18-åring. Jag tycker det inte är så jävla bra… Det är bra, men jag vet inte om jag tycker att det är tio miljoner-bra.

Fagerberg hamnade till slut tillbaka på lån i Örgryte, där han spelade under nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson. Men det är något han knappt kommer ihåg själv.

- Det var suddigt. Jag kommer ihåg Janne Andersson som en väldigt fin person. Jag tjötade lite med honom. Men det är det som jag kommer ihåg, att det var en fin gubbe, säger Fagerberg.

Du hade en tung tid i Öis då spelmässigt?
- Ja, det var riktigt dåligt.

FAKTA

235 - Ken Fagerberg

Avsnitt 235 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Ken Fagerberg. Den tidigare supertalangen är inne på sin tredje säsong på Färöarna och berättar om tillvaron i en av Europas svagaste ligor, om varför han valde att gå dit, om kvaliteten på plan och om att se en väg framåt som ungdomstränare.

Dessutom talar Fagerberg om genombrottet i favoritklubben Örgryte, om den underliga mångmiljonaffären när han flyttade till Midtjylland, om ensamheten som tonårsproffs, om varför kärleken till Örgryte försvunnit, om livet som nomad med ideliga klubbyten.

Givetvis ger Fagerberg sin syn varför karriären aldrig lyfte, om det destruktiva livet med alkohol och droger utanför plan, om att träna bakfull och vara rädd för dopingprover, om förvåningen över hur få som reagerat i hans klubbar, om ensamheten i ett omklädningsrum och om en bortkastad talang.

Publicerad 2019-09-11 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå