Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Koukaou om Sirius förmåga att få fart på spelare: "De ser potentialen"

Lundhs Podcast

Efter en tyngre period i IFK Göteborg har Christian Kouakou fått fart på karriären i IK Sirius.
Nu berättar han mer om tryggheten i Uppsalaklubben som underlättat för honom.
- Man får spela och man får misslyckas någon gång här och där, säger Kouakou i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Christian Kouakou är en av flera spelare som fått ordning och fart på karriären i IK Sirius efter att ha haft det lite tyngre i tidigare klubbar. Stefano Vecchia och Moustafa Zeidan är två andra. I veckans avsnitt av podcasten Lundh pratar Kouakou om miljön på Studenternas IP som gör att spelarna känner den trygghet som underlättar att prestera ute på planen.

- Jag tror det är tron från hela ledningen och tränarteamet. Att man pushar och inte snackar så mycket om vad man gjort tidigare. Utan de ser oftast potentialen i en, vad man har gjort bra och det pushar ju en framåt. Och sen får man den här stabiliteten, man får spela och man får misslyckas någon gång här och där. Men man får ändå chansen och pushen att göra det man är bra på. Så den här lugna miljön gör att spelare som Zeidan och Stefano Vecchia har kunnat lyfta igen, säger Kouakou.

Annons

Du som ju tillhört IFK Göteborg och AIK vet ju hur trycket är att spela för en storklubb. Hur är det då att spela för Sirius där det är mindre tryck och mindre uppmärksamhet?
- Det är klart att det är en skillnad. Storklubbarna har ju en stor supporterskara där det blir mycket tryck från fansen. Det är väl tryck här också, det är hela Uppsalas lag och det är många som kommer hit och kollar. Man spelar ju för staden.

Men det mediala trycket är ju inte alls någonting man kan jämföra.
- Nej, såklart inte. Det går inte och det gör väl kanske att det blir lite lugnare här när det går lite tyngre. Man kanske inte har pressen från fansen att sluta så högt upp som möjligt som de här storklubbarna har. Så det är klart att det gör skillnad.

Är det också så att när man är i en storklubb så är det lätt att man far i väg. Att även om du gör tolv mål här så är det inte värsta trycket kring dig, eller?

Annons
Nej, det stämmer. Och det tycker jag också är väldigt bra. Just att det inte blir en sådan jättehajp när det går bra. Det känns bra på det sättet också, man är här, det går inte lika tungt när man förlorar och det blir inte jättemycket hajp när det går jättebra.

När du bytte klubb så hade du ju tillhört elitfotbollen i drygt tio år. Kollade du med spelare som var här i Sirius? Om vad det är för en klubb och hur det funkar, hur gick du till väga?
- Jag visste om hur det var, jag har kollat Sirius mycket i och med att jag känner till Stefano Vecchia. Så jag har haft koll på laget och även Sam Lundholm som jag spelade med i ungdomsåren. Det är klart att man har haft den kontakten, alltid följt dem och snackat om hur det är i klubben. Så jag har haft bra koll på dem.

Fakta

346 - Christian Kouakou

Avsnitt 346 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Christian Kouakou. Sirius anfallare talar om varför allt stämmer i Uppsala-klubben, om det givna i att sikta på att vinna allsvenska skytteligan, om det rimliga i att Sirius tar kliv i tabellen, om den tydliga spelidén, om det tunga halvåret i Blåvitt och om hoten som fick honom att bara vilja komma bort från Kamratgården.

Kouakou berättar även om tiden som hajpad talang i AIK och Blågula drömmar, om att nobba utlandsbud, om att debutera i allsvenskan som 16-åring, om att fortsätta tro på sig själv när han sjönk i seriesystemen, om att flytten från Stockholm var det bästa han gjort, om lyftet i Brage och om drömmen att få till en flytt utomlands.

Publicerad 2022-04-15 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto