Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagschefen om tränarflykten från U21: "Klart det inte är bra"

Lundhs Podcast

Först Poya Asbaghi, sedan Jens Gustafsson.
U21-landslaget har på kort tid tappat två förbundskaptener till utlandsuppdrag.
- Det är klart att det inte är bra, säger landslagschef Jens T Andersson i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

En match hann Jens Gustafsson med som U21-förbundskapten innan han lämnade för Pogon Szczecin. Innan honom var även Poya Asbaghi i rollen en kortare tid. Landslagschefen Jens T Andersson håller med om att det är ett bakslag att de tappat två tränare på kort tid.

- Ja, det är ju. Jens sejour var ju såklart väldigt kort

En landskamp.
-
Ja, som man dessutom förlorade. Men nej, det är klart att det inte är bra. Samtidigt så är det en balansgång, för man vill samtidigt ha de bästa tränarna och då är det så att U21 idag är där i näringskedjan att om du får ett erbjudande, dessutom utanför Skandinavien som både Poya och Jens fick, så är det svårt för oss att stoppa dem. Samtidigt har jag full förståelse för att de vill ut och flyga. Så det är inte det optimala ur vår verksamhet. Det visar sig uppenbarligen att U21 är en språngbräda, men det är klart att vi vill ha våra förbundskaptener för U21 kvar lite längre än vad vi hade Jens Gustafsson.

ANNONS

När Gustafsson lämnade jobbet tog Andreas Pettersson över och ledde laget på interim-basis över resterande kvalmatcher.

- Sen löper ju processen med den långsiktiga lösningen på och där är det ju klart att Andreas är en utav kandidaterna. Men det finns flera på den listan.

Hur viktiga är U21 respektive U23 på damsidan?
-
 Men det är viktigt för att det är där vi förbereder våra spelare till våra representationslandslag, så det är klart att det är en viktig verksamhet. På klubbfotboll pratar man ofta om "transition period", det vill säga när man går från junioråldern upp till A-laget. Det är en kritisk punkt på klubbsidan. Jag upplever inte att den är lika kritisk i landslagsverksamheten, utan det är ett ypperligt tillfälle att förbereda spelarna på vad som eventuellt väntar om man kommer upp i ett A-landslag.

ANNONS

Fakta

359 - Jens T Andersson

Avsnitt 359 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Jens T Andersson. Som nybliven landslagschef för alla landslag talar han om att följa dem på nära håll, om hur man resonerar kring Janne Andersson och Peter Gerhardssons framtid, om herrarnas VM—miss och Nations League, om att vara öppen med landslagens ersättningsavtal, om varför januariturnéer till Mellanöstern är förbi och om landslagsledningen ska åka till VM i Qatar eller ej.

Dessutom berättar Andersson om vägen till nya jobbet, om varför han lämnade ordförandeskapet i Svensk elitfotboll efter ett år, om svårigheten att få tränare att stanna i U21-landslaget, om vikten av en träningsanläggning för svensk fotboll, om att damallsvenskan får vänja sig vid fortsatta spelartapp, om bristen på mångfald i landslagens staber och om varför VAR är viktigt för svensk fotboll.

Publicerad 2022-07-13 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto