POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Om frostiga relationen med Hamrén: "Han var besviken"

Anders Svensson gästade Lundhs podcast för två år sedan och var kritisk mot Erik Hamrén, något som påverkat deras relation.
- Försökte prata med honom, men han var väl besviken, säger Svensson när han den här veckan är tillbaka i samma podd.   

På våren 2014 så gästade Anders Svensson Lundhs podcast, ett halvår efter att han slutat i landslaget. Där pratade mittfältaren om Erik Hamrén och riktade kritik åt förbundskaptenens ledarstil.

- Han kom in med en väldig energi och ville förändra och ville visa mod och att vi måste försöka. Det blev en smäll Holland borta och efter det så tycker jag att det här entusiastiska och det här nya försvann mer och mer, sa Svensson och fortsatte:

- Jag vill påstå att Erik tar mer samtal än Lasse, men jag vet inte om Erik säger så ärliga saker alltid. För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom. Det fungerar inte så i en grupp liksom, det är bättre att vara rak och ärlig och säga att han är bättre än dig.

Avsnittet av Lundhs podcast blev väldigt uppmärksammad och omskriven i svenska media. Denna vecka, två år senare, så gästar Svensson samma podd och pratar om hur Hamrén reagerat på hans uttalande.

- Jag blev väl lite förvånad över uppmärksamheten, men det är återigen att man tar korta sektioner ur något jag sagt och gör det till rubriker – då slår det igenom väldigt kraftigt. När jag hade en diskussion med Erik, som var väldigt besviken på mig, hade han inte lyssnat på podden själv. Han hade bara läst det som stått i tidningarna och jag sa "ja, men vissa saker var kanske i någon situation där jag inte förklarat mig". Sen försökte jag ju förklara mig i någon tidningsintervju, men då blev det ju ännu sämre, säger Svensson i veckans avsnitt av Lundhs podcast och fortsätter:

- Det var mest Erik som var väldigt besviken, och det var ju tråkigt. Det är klart att det var lite kritik mot honom, men jag har varit ute på föreläsningar där jag tagit upp samma saker men också berömt honom.

Svensson pratar även om relationen med Hamrén som är dålig eftersom de inte pratat ut ordentligt.

- Vi försökte väl prata om det någon gång, jag och Erik, men han var väl så besviken att han inte ville lyssna. Det är tråkigt, men det är inte så mycket jag kan göra åt det nu.

Här kan du se Hamrén svara på Svenssons kommentarer.

100 - Anders Svensson

Avsnitt 100 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Anders Svensson. Skälet är att Svenssons förra gästspel, i avsnitt 8 i maj 2014, är det överlägset mest lyssnade och det är dags att höra med mittfältaren igen. I podden berättar Anders Svensson om hur lätt det var att sluta spela fotboll, att han drömmer om att få hjälpa Elfsborg på planen, hur jobbig han var att träna, att Borås-klubben måste ge de unga spelarna chansen och hur mycket han uppskattar Jörgen Lennartsson. Dessutom talar han om uppståndelsen från förra podcasten, att Erik Hamrén inte förlåtit honom än för vad han sa, att han och gamle kompisen Marcus Allbäck knappt har någon kontakt efter rubrikerna då och vad frispråkigheten kostat honom. Givetvis talar han om Sveriges EM-chanser, vikten att få till rätt gruppdynamik, att Oscar Hiljemark är hans man för EM och vad som är viktigt för svensk fotboll att utveckla. Anders Svensson berättar även att han förlängt kontraktet som tv-expert, att han tror att han kan utvecklas när han får fler matcher, vilka experter som imponerar på honom och varför han har svårt att kritisera Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad 2016-04-26 kl 23:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå