Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
MEDICIS SERIE A

Medicis Serie A-guide lag-för-lag: Udinese och Palermo

Inför starten av ligasäsongen i Italien ger fotbollskanalen.se:s expert Lorenzo Medici er en stor guide. Varje dag framöver släpps två nya lag.

8. UDINESE
Förra året åkte man ut ur Champions League-kvalet mot Arsenal. Efter en fantastisk förra säsong har man nu gett sig själva en ny chans att ta sig till C.L:s gruppspel. Jag tror och hoppas att Udinese klarar av att sätta Sporting Braga i brygga. Tränare Guidolin och Di Natale skulle verkligen vara värda det.

Eftersom jag nu förutsätter att de tar sig till gruppspelet (där de i så fall skulle bli en obehaglig överraskning för större lag) lär ju ligaspelet bli lite lidande. För även om Udinese har en bra och hyfsat bred trupp är de inte vana att matchas så hårt. Men med det laget de har lär de dock inte halka speciellt långt ner i tabellen. Försvaret är hyfsat intakt med Danilo och Benatia som ledarfigurer och klassförsvarare.

På mitten kommer Asamoah och Isla givetvis att saknas men duktige Pinzi är kvar och Badu och Willian är två bra ersättare. Även argentinaren Pereyra, som jag tror kommer bli ännu bättre i år, kan ta klivet in i planen. Basta och Armero (om han inte försvinner i sista stund) är rätt givna som yttrar men vi ska inte glömma bort unge Davide Faraoni som anlänt från Inter.

Framåt hänger det som vanligt mycket på Di Natales målfabrikation, klass och ledarskap och det finns inget som tyder på att han är på väg ner i karriären. Men han kommer få bra hjälp den här säsongen. Luis Muriel är tillbaka från Lecce och känns redo att bli nästa storsäljare för Udinese. Ibland är han läskigt lik brasse-legenden Ronaldo i sin spelstil.  Guidolin har även två bra alternativ i duktige Diego Fabbrini och brasilianska nyförvärvet Maicousel.

Men vad händer om Udinese missar Champions League-gruppspelet då? Tja, då kanske de finns med där nästa maj och kämpar om den där tredjeplatsen igen. Så pass skicklig är signor Guidolin.


Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Om inte Armero lämnar tror jag inte det kommer hända så mycket. Möjligen väljer man att köpa in t ex Saponara, Muralha eller Aquino för nästa säsong. Så att man på sedvanligt sätt ligger ett steg före.
Barreto är på väg bort och även Pasquale om man inte säljer Armero.


Startelvan (3-5-2): Brkic, Benatia, Danilo, Domizzi; Basta, Pinzi, Willian, Pereyra, Armero, Muriel, Di Natale.
Truppen i övrigt:
Försvar: Heurtaux, Coda, Ekstrand, Neuton, Fanchone
Mittfält: Badu, Pasquale, Faraoni, Gabriel Silva, Allan, Battocchio.
Anfall:  Fabbrini, Maicousel, Barreto.

Nyckelspelaren:  Antonio Di Natale
Det är Di Natale som är lagets ledare och det är hans målfabrikation och klass mycket av Udineses framgångar hänger på.

Genombrottet: Luis Muriel
Håller han bara matchvikten och behåller ödmjukheten kan jag inte se hur denna colombian skulle misslyckas med sina extrema kvalitéer. Kan bli BIG in Europe efter den här säsongen.

Frågetecknet: Zeljko Brkic
Är det någon position som jag känner mig osäker på när det gäller Udinese så är det målvaktspositionen. Brkic imponerade inte på mig ifjol i Siena men förhoppningsvis kan han bättre.

Håll även ögonen på: Roberto Peryera
Pereyra har faktiskt mycket av Isla över sitt spel. Kan användas på på många positioner, har bra teknik, är lagom elak och orkar löpa massor. Multifunktionell spelare som kommer bli väldigt nyttig för Guidolin den här säsongen.7. PALERMO
President Zamparini har hållit sig ovanligt lugn den här sommaren. Mercaton har varit metodisk och är mer eller mindre klar fastän det återstår elva dagar av den. Nye tränaren Sannino har fått jobba i lugn och ro och Perinetti har kunnat arbeta utan att Zamparini har lagt sig i allt för mycket. Det är ett gott tecken. Ett tecken på att Palermo håller på att bygga upp något bra igen.

Före detta Siena.duon, Sannino och Perinetti, känns som ett stabilt och smart val. Med Sannino kommer Palermo byggas upp av hårt jobb och entusiasm. Försvaret kommer tightas till och troligen kommer man spela en viss typ av 4-4-2 där t ex Brienza kommer fylla på bra i offensiven. Jag har svårt att se några större brister i årets upplaga av Palermo. Backlinjen består inte av några fantastiska spelare men att få till försvarsspelet är en av Sanninos styrkor. Får t ex unge Milan Milanovic bara tid på sig kan han bli ruggigt bra.

På innermittfältet har Sannino mycket att välja på med Barreto, Rios, Donati och Kurtic. Alla bra spelare som kan det hårda jobbet men även leverera i uppspelsfasen. Vi ska heller inte glömma duktige Nicolas Viola.  På ytterfronten är det kanske lite tunnare. Till vänster lär Sannino-favoriten Franco Brienza spela och hans återkomst i Palermo tror jag kan bli riktigt bra. Till höger blir det nog något underskattade Nicolas Bertolo som tar plats. Bakom dem är det dock lite tunnare.

Anfallsmässigt har Palermo det väldigt bra ställt och man har en bra mix att välja på. Fabrizio Miccoli är förstås fortfarande Palermos största offensiva referenspunkt och deras frontfigur. Sedan har man slovenen Josip Ilicic, spelaren som är fantastisk på svåra saker men lite sämre på de enkla sakerna. Har han en bra säsong har Palermo mycket vunnet. Men det är hård konkurrens om platserna.

Abel Hernandez står alltid med dörren på glänt till ett ordentligt genombrott om han får vara skadefri. De tre spelarna bildar en mycket vass uppsättning. Men sedan har man även alltid stabile Igor Budan att tillgå och även deras nya diamant, Pablo Dybala. Dybala kommer säkert redan visa den här säsongen glimtar av storhet inför framtiden. Svenske Agon Mehmeti är dock tyvärr långt ifrån speltid och lär lånas ut.

Efter en svag förra säsong kommer man nu återvända till jakten på Europa-platser igen. Till en lugnare Zamparinis stora förtjusning.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Steve Von Bergen har anlänt för att stärka upp försvarsalternativen och en ytter istället för Balzaretti är på väg. Mesbah eller Antonelli?

Startelvan (4-4-2): Ujkani, Pisano, Von Bergen, Milanovic, Mantovani; Bertolo, Barreto, Rios, Brienza; Ilicic, Miccoli.
Truppen i övrigt:
Försvar: Cetto, Munoz, Morganella, Garcia, Labrin
Mittfält: Donati, Viola, Kurtic, Di Matteo, Vazquez, Varela
Anfall
: Hernandez, Budan, Dybala, Zahavi, Mehmeti.

Nyckelspelaren: Fabrizio Miccoli
Krutpaketet i mini-format är fortfarande Palermos själ och offensiva alfahanne. Miccolis trollkonster kan ta Palermo till Europa League. Miccolis eventuella skador kan hålla dem därifrån.

Genombrottet:  Pablo Dybala
Det här är en talang utöver det vanliga. Dybala är fortfarande tunn men har extremt bra teknik och fart. Om några år lär väl Zamparini få ut tre gånger så mycket som han betalade.

Frågetecknet: Ezequiel Munoz
Vem är han egentligen? Den där klumpige och alltför hårdföre försvararen eller den där stabile och tuffe mittbacken. Han har visat båda sidorna men alldeles för ofta har han gjort bort sig. Munoz måste snart visa tendenser på utveckling och acklimatisering, annars är hans sejour i Palermo snart förbi.

Håll även ögonen på:  Franco Brienza
Tror faktiskt Brienza kan bli sensationellt bra den här säsongen. Han kommer känna sig trygg med Sannino i ryggen och han kommer låta sina skickliga fötter tala.

Publicerad 2012-08-21 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons