TV: Fem röda när Tigres blev mexikansk mästare igen - se skandalscenerna

MEXIKO

Fem röda kort, mål i förlängningens slutminuter och en målvaktsfantom i straffläggningen.
Det blev en stökig och dramatisk final i Mexiko när Tigres säkrade mästartiteln mot America.

Den mexikanska fotbollssäsongen är uppdelad i två mästerskap, Apertura och Clausura. Natten till annandagen avgjordes Aperturamästerskapet – och det saknades alltså inte dramatik.

Finalen spelades mellan storlagen Tigres, med före detta Ligue 1-profilen Andre Pierre Gignac i laget, och America. Efter 1-1 i första matchen såg det ut som att America skulle knipa sin trettonde titel när 19-årige Edson Alvarez gjorde 1-0 fem minuter in i förlängningen. America spelade då med en man mer och hade ett måls ledning. Det skulle komma att förändras.

Några minuter efter målet fick America Sambueza utvisad efter två gula kort, och i slutet av första förlängningshalvleken bröt ett stort bråk ut där en spelare i varje lag, och en från Americas avbytarbänk, fick rött kort.

I 119:e minuten kunde sedan Tigres kvittera genom Dueñas och matchen gick till straffar. Gignac dundrade in första straffen och America som inte verkade ha hämtat sig efter den sena kvitteringen fick se sina tre första straffar räddas av Tigres målvakt Nahuel Guzman och Apertura-titeln gled dem därmed ur händerna och stannade hos Tigres som vann även förra säsongen.

För Club America sved förlusten lite extra då de hade hoppats att bli mästare under sitt hundaårsjubileum.

Publicerad 2016-12-26 kl 22:46