Heerenveen vann svenskmötet med Groningen.
Amin Sarr gjorde sitt fjärde och femte mål när matchen slutade 3-1.
Totalt sett deltog nio svenskar i mötet.

Eredivisies två svensktätaste lag ställdes mot varandra under söndagen. Heerenveen med Amin Sarr, Alex Timossi Andersson, Hussein Ali, Simon Olsson och Rami Al Hajj I laget mot Groningen med Paulos Abraham, Daleho Irandust, Aimar Sher, Yahya Kalley, Alex Mortenssen och Ramon Pascal Lundqvist i laget. Samtliga, utom Abraham och Mortensen, fanns med i lagens matchtrupper. Det gjorde även Rami Kaib, som valt spel för Tunisien.

Då drog hemmalaget Heerenveen längsta strået - och det var tack vare Amin Sarr.

Den tidigare Malmö- och Mjällby-forwarden gjorde 1-0 redan efter fem minuter på assist från målvakten Andries Noppert. Fem minuter innan halvtid kvitterade Groningen genom Floria Krüger och det stod sig länge.

Men i den 82:a minuten kunde Heerenveen återigen ta ledningen genom Pelle van Amersfoort och bara minuten senare dödade Sarr matchen när han gjorde 3-1 med sitt andra mål i matchen.

Målen var 21-åringens fjärde och femte mål för säsongen och han står nu noterad för fem mål och fem assist på 17 framträdanden.

Anmärkningsvärt var även att Aimar Sher fick debutera för Groningen, efter att ha slutfört en lånflytt till klubben från Spezia i veckan.

Heerenveen placerar sig efter segern på sjunde plats i Eredivisie, medan Groningen har det kämpigt precis ovanför kvalstrecket på 15:e plats.

Publicerad 2023-01-22 kl 15:35