Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter landslagets beslut - Ajax avbryter träningsläger i Algarve

Eredivisie 2022-01-05 kl 22:07

Svenska Fotbollförbundet ställde in januariturnén i Algarve - Ajax valde att åka på träningsläger till samma plats.
Nu meddelar den nederländska storklubben att man avbryter lägret med omedelbar verkan på grund av bekräftad coronasmitta i laget.

Foto: Bildbyrån

I december beslutade Svenska Fotbollförbundet att ställa in den planerade januariturnén i Algarve, Portugal. Anledningen var den ökade smittspridningen både i Sverige och Europa, som inte har avtagit sedan dess. Snarare tvärtom.

- Det är såklart tråkigt att vi behöver ställa januariturnén men efter att ha rådgjort med vårt egna medicinska team, SvFF:s medicinska kommittee och det finska fotbollförbundet så har vi landat i att ställa in årets läger, sa landslagschefen Stefan Pettersson då.

Planen var att Blågult skulle åka till Algarve i början av januari för att spela en träningslandskamp mot Finland bland annat. Men så blev det inte, och kanske borde Ajax tagit efter Svenska Fotbollförbundets beslut.

ANNONS

Den nederländska storklubben valde nämligen att genomföra sitt planerade träningsläger, också det i Algarve i Portugal. Men under onsdagskvällen meddelar Ajax att man avbryter sitt läger med omedelbar verkan och vänder hem - efter bara två dagar.

Anledningen är att flera spelare, eller ledare, i laget har testat positivt för covid-19.

"För att förhindra ett utbrott och med tanke på starten av andra halvan av säsongen, söndagen den 16 januari mot FC Utrecht, vill Ajax inte ta några risker. Därför beslutades det ur förebyggande synpunkt att återvända till Amsterdam på onsdagen", skriver klubben på sin hemsida.

Det blev alltså ett kort läger i Portugal för Ajax, som bland annat hade planerat att möta Hajduk Split i en träningsmatch senare i veckan.  

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto