POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EREDIVISIE
2v

Förslaget: Eredivisie och Jupiler League kan slås ihop - ligorna i samtal

Foto: Bildbyrån

"BeNeliga".
En sammanslagen liga med klubblag från två olika länder.
Det kan bli verklighet då samtalen mellan Belgien och Nederländerna blir alltmer konkreta, rapporterar tyska tidningen Kicker.

Det har rapporterats om det tidigare men nu ser diskussionerna för en gemensam liga mellan Beligens Jupiler pro League och Nederländernas Eredivisie att bli alltmer konkreta.

Det är tyska Kicker som rapporterar att företrädare från totalt elva ledande klubbar från vardera land ska ha träffats "i syfte att utarbeta ett konkret förslag" där ligan kan kallas "BeNeliga", samtidigt som de menar att förslaget har potential att bli en stor succé.

 - Vi kan inte ignorera verkligheten. Det är bara en tidsfråga innan vi får en europeisk superliga med matcher mellan Bayern München och Real Madrid på söndagar, säger Club Brügges vd Bart Verhaeghe till Kicker.

Enligt sajten är planen att den sammanslagna ligan ska innehålla tio lag från nederländska Eredivisie och åtta lag från beligiska Jupiler Pro League. Samt att en klubb från vardera land degraderas och flyttas upp varje säsong.

För närvarande finns det 18 lag i nederländska Eredivisie och 16 lag i belgiska Jupiler Pro League.

Publicerad 2020-02-06 kl 14:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå