Jesper Karlsson bakom allt i AZ:s seger - snuvades på hattrick

Eredivisie

Jesper Karlsson låg bakom allt i AZ Alkmaars 3-1-seger mot Sparta Rotterdam.
Svensken noterades för två mål och en assist, och snuvades också på ett hattrick.

Jesper Karlsson har varit en nyckelspelare för AZ Alkmaars offensiva spel både denna och förra säsongen. Inför söndagens match mot Sparta Rotterdam hade 23-åringen noterats för sex mål och sex assist på 20 framträdanden, men det skulle han öka på.

Det började tungt när gästerna tog ledningen med 1-0 i den 19:e minuten genom Adil Auassar. Men den ledningen skulle Rotterdam inte ens få behålla i tio minuter, då Karlsson stegade fram till straffpunkten i den 27:e minuten och satte 1-1-kvitteringen. Fyra minuter därefter hade svensken sedan hunnit bli tvåmålsskytt, då han med ytterligare ett mål fulländat AZ:s vändning till 2-1.

I den andra halvleken spelade han sedan fram Evangelos Pavlidis till 3-1 med timmen spelad, innan han själv hade en tredje boll i nät i den 66:e minuten. Dessvärre för Karlsson dömdes målet bort för offside.

Pavlidis mål blev matchens sista och AZ vann med 3-1. Laget klättrar därmed upp på åttondeplats i Eredivisie-tabellen. Karlsson, i sin tur, har nu gjort åtta mål och sju assist på 21 framträdanden.