Karlssons formbesked inför VM-kvalet: tvåmålsskytt mot Feyenoord

Jesper Karlsson fortsätter att ösa in poäng för AZ Alkmaar.
I tungviktsmötet med Feyenoord blev svensken tvåmålsskytt.

Jesper Karlsson och Janne Andersson.

Det vankades svenskmöte i Eredivise under söndagseftermiddagen då Jesper Karlssons AZ Alkmaar tog emot Patrik Wålemark och Feyenoord.

Wålemark fick inleda på bänken, medan Karlsson i sedvanlig ordning tog plats från start i AZ - och tur var väl det. Den svenske landslagsyttern hade nämligen stor show i första halvlek.

Knappt 20 minuter var spelade innan Jesper Karlsson gjorde 1-0 framför hemmapubliken, och drygt tio minuter senare var det dags igen. 23-åringen stegade fram till elvameterspunkten och förvaltade en straff fram till 2-0.

Feyenoord reducerade kort efter paus genom Lutsharel Geertruida, och med knappt tio minuter kvar att spela byttes Patrik Wålemark in. Gästerna slutforcerade men man lyckades inte hota AZ Alkmaar, som vann matchen med 2-1.

Segern innebär att AZ nu befäster fjärdeplatsen i Eredivise, tre poäng bakom just Feyenoord.

Jesper Karlsson står nu noterad för elva mål och sju assist på 24 ligamatcher i AZ Alkmaar-tröjan. Ett formbesked inför det stundande VM-playoffet, där Sverige möter Tjeckien på Friends Arena den 24 mars.