Nygren hjälte för Heerenveen i svenskmötet - poängräddare i slutminuterna

Eredivisie

Benjamin Nygren inledde på bänken i Heerenveens söndagsmöte med VVV-Venlo.
Men det stoppade inte 19-åringen från att bli hjälte för sitt lag.
I den 89:e minuten kvitterade en inhoppande Nygren och fastställde slutresultatet 1-1.

Benjamin Nygren har fått en fin start på sin lånesejour i Eredivisie-klubben Heerenveen, som han är utlånad till från belgiska Genk. Inför dagens svenskmöte med Kristopher Da Gracas VVV-Venlo hade Nygren stått för två mål och två assist på tolv framträdanden - men fler skulle det bli.

Efter att matchen länge varit mållös gav Joshua John hemmalaget VVV-Venlo 1-0 i den 78:e minuten, efter att ha blivit framspelad av Zinedine Machach.

Länge såg sedan hemmalaget ut att ta hemma alla tre poängen, men sedan slog han till - Benjamin Nygren.

Efter att ha blivit inbytt med timmen spelad i den 60:e minuten klev 19-åringen fram i den 89:e minuten och satte 1-1-kvitteringen bakom Thorsten Kirschbaum i VVV-Venlo-målet, på framspelning av Eredivisie-veteranen Siem de Jong.

Målet innebär att Heerenveen nu placerar sig på åttondeplats i Eredivisie, medan VVV-Venlo stannar kvar på 14:e plats. Nygren har nu tre mål och två assist på tretton framträdanden i den nederländska högstaligan.