Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Andries Jonker blir förbundskapten för nederländska damlandslaget

EM-kval (dam)

Mark Parsons lämnade efter uppdraget som förbundskapten, efter EM.
Nu är en ersättare klar. 
Andries Jonker har skrivit på ett kontrakt på tre år.  

Foto: Bildbyrån.'

Mark Parsons ledde Nederländerna till kvartsfinal i sommarens EM. Men när man ställdes mot Frankrike fick man se sig besegrat i förlängningen. Efter mästerskapet meddelade Parsons att han lämnar uppdraget som förbundskapten.  

Nu har man gjort klart med en ersättare.  

Andries Jenker har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till EM 2025, och han kommer redan under kommande VM-kval göra sina första matcher som förbundskapten för Nederländerna.  

-  Vi har ambitiösa mål, men också mycket kvalitet och talang som vi kan dra ifrån mot VM 2023. Det är såklart väldigt skönt att kunna leda laget framåt, säger han i ett uttalande.  

ANNONS

Jan Dirk van der Zee damfotbollschef på det nederländska fotbollförbundet:  

- Andries är ett självklart val. Naturligtvis har han redan fått erfarenhet i toppen av damfotbollen och tar också med sig mycket kunskap och erfarenhet från toppen av herrfotbollen. Han har varit på vår lista ett tag. Det är därför glädjande att han kan och vill kliva in så snabbt för att leda laget mot kval till VM. 

Tidigare har Jonker varit tillfällig tränare för damlandslaget under en kort tid 2001. Dessutom har han en lång karriär som tränare inom herrfotbollen då han varit huvudtränare för bland annat Wolfsburg och assisterande tränare för FC Barcelona och Bayern München under tiden som Louis van Gaal varit huvudtränare.  

Publicerad 2022-08-24 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto