Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Patrik Wålemark klar för Feyenoord

Eredivisie

Patrik Wålemark lämnar BK Häcken i en rekorddyr övergång för Hisingsklubben.
Jättetalangen är klar för nederländska Feyenoord.
- Det är lite svårt att ta in men det har varit min dröm sedan jag var jätteliten, säger Wålemark i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Patrik Wålemark.

Patrik Wålemark, 20, fick sitt stora genombrott under fjolåret då han noterades för nio mål samt åtta assist på 29 allsvenska matcher med BK Häcken. Prestationer som har väckt intresse bland europeiska toppklubbar.

Nu är det klart att Wålemark fortsätter sin karriär i Nederländerna. På måndagen presenterades nämligen 20-åringen av Feyenoord.

- Vi har varit lugna i att vi känt att Patrik kunde fortsätta utvecklas och prestera hos oss men nu hittade vi en helhetslösning med Feyenoord där alla parter blir vinnare. Det känns väldigt bra att vi fått till en viktig affär för klubben, samtidigt som det känns som helt rätt karriärsteg för Patrik och vi tror och hoppas att han har en fin framtid framför sig, säger Häckens sportchef Martin Ericsson i pressmeddelandet.

ANNONS

Patrik Wålemark, som har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2026, ger sin syn på övergången till den nederländska storklubben.

- Allt har gått så snabbt så jag tror inte riktigt jag har fattat det just nu. Det har känts bra att vi har kunnat prata om allt med Häcken, jag och Martin har haft jättebra samtal. Det jag fått höra om klubben och staden har känts jättebra och nu när jag fått träffa alla här nere så har det känts ännu bättre än jag trodde. Det är lite svårt att ta in men det (att bli utlandsproffs) har varit min dröm sedan jag var jätteliten. Det är ett stort steg, skitkul, säger han, och berättar om sin tid i Häcken: 

Jag har haft en jättebra tid i BK Häcken och jag är jättetacksam för alla runt klubben som tagit hand om mig sedan dag ett. Det har varit upp och ner resultatmässigt men jag har känt att det är en väldigt utvecklande miljö för en ung spelare.

ANNONS

Enligt Aftonbladet betalar Feyenoord cirka 40 miljoner kronor för Patrik Wålemark, en summa som kan stiga med ytterligare tio miljoner baserat på antal spelade matcher i framtiden. Även en vidareförsäljningsklausul på 17,5 procent ska vara införhandlad i avtalet.

Häcken bekräftar på sin hemsida att det är den dyraste försäljningen i klubbens historia.

Publicerad 2022-01-17 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto