Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Van der Sar lämnar Ajax

Eredivisie

Efter en tuff sportslig säsong lämnar nu Edwin Van der Sar rollen som vd i Ajax.
Detta efter lagets sämsta säsong sedan 2008/09.
- Vi har upplevt underbara saker tillsammans, men det har även varit en oerhört tuff period, säger 52-åringen till klubbens webbplats.

2:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Eva Pleiver/Icon Sport/Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Ajax avslutande seger mot Rangers i CL.

Edwin Van der Sar är för de flesta känd som tidigare stormålvakt i Manchester United, Fulham, Ajax och det nederländska landslaget. Men efter karriären har han varit involverad i sin moderklubbs styrelse.

Van der Sar har haft olika roller i Ajax sedan 2012. 2016 gick han från rollen som sportchef till rollen som vd, för ett Ajax, som under tiden återtog positionen som den stora dominanten i nederländsk fotboll. Men nu är alltså en era förbi i Ajax.

- Efter nästan elva år i klubben är jag färdig. Vi har upplevt underbara saker tillsammans, men det har även varit en oerhört tuff period. Det känns inte bra att ta beslut kring framtiden för denna underbara under den kommande perioden. Därför har jag valt att avgå, förklarar han till klubbens webbplats.

Annons

Beslutet är Van der Sars eget och klubben meddelade även att de hade velat se en fortsättning för klubbikonen via sin webbplats. 

Beskedet kommer efter att Ajax avslutat ligasäsongen som trea i Eredivisie, med 69 inspelade poäng. Lagets sämsta sportsliga säsong sedan 2008/09, då laget slutade trea med 68 inspelade poäng.

Publicerad 2023-05-30 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto