PSV Eindhoven mästare i Nederländerna - säkrade titeln med två omgångar till godo

Eredivisie

PSV Eindhoven är mästare i Nederländerna för första gången sedan 2018.
Det står klart efter 4-2-seger mot Sparta Rotterdam.
Titeln säkrades med två omgångar till godo.

PSV Eindhoven är mästare i Nederländerna.

De rödvitrandinga säkrade sin 25:e ligatitel när man under söndagen besegrade Sparta Rotterdam med 4-2 hemma på Philips Stadium. Klubbens första ligatitel sedan säsongen 2017-18.

Men det var inte problemfritt - man stötte först på patrull mot Sparta.

Metinho gav gästerna ledningen redan efter åtta minuter innan Saïd Bakari snöpligt kvitterade genom ett självmål. Kort därefter gav Johan Bakayoko PSV ledningen – men då var det Spartas tur att ge en snabb replik. Olivier Boscagli stod för ett självmål och plötsligt stod det 2-2.

Samme Boscagli skulle dock komma att reparera sitt misstag.

I den 67:e minuten satte fransmannen det matchavgörande 3-2-målet och som innebar ligaseger för PSV. Jordan Teze fastställde sedan slutresultatet 4-2 i den 78:e minuten.

PSV har stått för en makalös succé i årets upplaga av Eredivisie. Efter 32 spelade omgångar har man vunnit 28 matcher, spelat oavgjort i tre - och endast förlorat en.

Samtidigt ser lagets anfallsstjärna Luuk de Jong ut att vinna skytteligan. Den 33-årige lagkaptenen har burit sitt lag under säsongens gång och har med två omgångar kvar stt spela noterats för 27 mål och 14 assist på 32 framträdanden.