Sarr stor hjälte - tvåmålsskytt till seger

Eredivisie

Amin Sarr gav Heerenveen seger mot Vitesse.
Den tidigare MFF-anfallaren vände matchen på egen hand med två mål.

Amin Sarr, 21, lämnade i vintras Malmö FF för Heerenveen och har sedan dess fått gott om speltid i nederländska Eredivisie. På senare tid har han även fått fart på målskyttet med tre mål på de fem senaste ligamatcherna, och under söndagen slog han till igen i ligan.

Sarr spelade från start mot Vitesse borta och vände i andra halvlek matchen på egen hand. Först kvitterade den tidigare MFF-anfallaren till 1-1 i den 75:e minuten och åtta minuter senare fullbordade han vändningen till 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Sarr, som blev kvar på planen i 84 minuter, är numera noterad för fem mål på elva matcher i Eredivisie. Heerenveen är på åttonde plats i ligan med två matcher kvar av säsongen.

Sarr kom till Malmö FF i unga år och var under förra höstsäsongen utlånad till Mjällby AIF, där han gjorde åtta mål på 19 matcher i allsvenskan. Totalt sett gjorde han nio mål och två assist på 39 allsvenska framträdanden innan han flyttade till Nederländerna.

Efter flytten sa han bland annat så här till Fotbollskanalen:

- Drömmen är att spela i någon av topp fem-ligorna i världen och att spela i någon av världens största klubbar och göra det bra där också. Det här ser jag som ett riktigt bra steg för att kunna uppnå det, sa anfallaren då.