Svensk talang med läckert mål i Eredivisie

Emil Hansson har slagit till igen i Eredivisie.
På fredagen gav löftet Fortuna Sittard 1-0 mot Zwolle.
Sedan kom dock Zwolle ikapp till slutresultatet 2-2.

U21-landslagsmannen Emil Hansson, 22, lämnade i somras Hannover för spel i Fortuna Sittard och har under inledningen av den här säsongen fått variera starter med inhopp. Under fredagen spelade han dock från start mot Zwolle i ligaspelet och blev målskytt direkt.

Efter sex minuters spel mötte den 22-årige yttern ett inspel i straffområdet och placerade läckert in bollen i den bortre burgaveln till 1-0 och ledning. Hansson fick därmed fira sitt andra ligamål den här säsongen.

I mitten av första halvlek kvitterade därefter Zwolle till 1-1 efter ett självmål, men sedan tog Fortuna Sittard ledningen igen genom George Cox till 2-1 i paus. Trots det kom Zwolle sedan ikapp med ytterligare ett mål till slutresultatet 2-2.

I Fortuna Sittard, som fortsatt är jumbo i den nederländska högstaligan, spelade även Tesfaldet Tekie från start.

Publicerad 2020-11-06 kl 21:54