Svensksuccén: Trippla mål i Nederländerna

Eredivisie

Isac Lidberg har varvat i gång målskyttet.
Mot Heerenveen kom ytterligare ett mål för anfallaren.
Detta i en match där Patrik Wålemark putsade siffrorna med två mål i slutminuterna.

Förra helgen svarade Isac Lidberg för sina första fullträff sedan i slutet av november när han hittade nät två gånger om mot Zwolle.

Under söndagskvällen var det dags igen.

Det dröjde nämligen bara 37 minuter innan Lidberg kunde spräcka nollan i bortamötet med Heerenveen, med Simon Olsson på mittfältet.

I den andra halvleken spelade Lidberg sedan fram till Sam Lammers som kunde utöka ledningen. Lammers fyllde sedan på med 3-0 i den 83:e minuten – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Heerenveen hade nämligen bytt in den tidigare Häcken-spelaren Patrik Wålemark efter en knapp timmes spel. När matchen sedan tickade in på stopptid reducerade Wålemark Utrechts ledning och i matchens absoluta slutskede hittade Wålemark rätt på nytt.

Men trots Wålemarks dubbla mål fick Heerenveen se sig besegrat av Utrecht, som har fortsatt häng på en Europaplats.

Publicerad 2024-04-07 kl 22:03