Emil Hansson och Samuel Armenteros jublar i Nederländerna.
Under fredagen säkrade Heracles uppflyttning till Eredivisie.

Emil Hansson, 24, och Samuel Armenteros har under den här säsongen varit tongivande för Heracles framfart i andradivisionen i Nederländerna. Svenskarna har öst in poäng, och inför fredagens möte med PSV:s reservlag hade Heracles chans att säkra uppflyttning.

Då blev det en ny seger för "svensklaget".

I första halvlek kopplade Heracles grepp om matchen med två mål inom loppet av 34 minuter, och i den 89:e minuten satte Marco Rente 3-0, vilket blev slutresultatet.

Heracles är därmed nu klart för uppflyttning till Eredivisie, då klubben är på andra plats med tio poäng ner till trean Almere med tre omgångar kvar av säsongen. Efter slutsignalen i kvällens match stormade supportrar planen för att fira med spelare och ledare i Heracles.

Hansson är den här säsongen noterad för 15 mål och 17 assist på 33 ligamatcher, medan Armenteros i dagsläget står på 15 mål och fyra assist på 31 ligaframträdanden.

Publicerad 2023-04-28 kl 22:02