Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tibbling om att stämplas som floppvärvning och Dif-återkomst: "Jag vill spela flera år till i Djurgården"

Eredivisie

Bänkad i de tre senaste matcherna.
Nyligen stämplades Simon Tibbling som en floppvärvning i nederländsk media.
- När man inte levererar det som folk förväntar sig då blir det så, säger Emmen-mittfältaren.

Foto: Bildbyrån.

I juli i år lämnade Simon Tibbling, 26, Bröndby för spel med nederländska FC Emmen. Men det första halvåret har inte gått som varken 26-åringen eller klubben, som i fjol slutade tolva i Eredivisie, tänkt sig.

Emmen är sist i tabellen och har på tolv matcher skrapat ihop fyra poäng, poäng som kommit genom oavgjorda resultat då laget fortfarande inte lyckats vinna i ligaspelet.

- Det har varit väldigt tufft så klart. Vi har inte tagit de poängen vi velat, vunnit för lite matcher. Man vill alltid att det ska gå bra, ibland gör det inte det. Det har varit en hård start. Man hade en väldigt bra säsong i fjol och då blev förväntningarna högre, men vi har inte levt upp till dem än så länge, säger Tibbling till Fotbollskanalen, som dock poängterar att kvaliteten finns där för att resa sig från bottenskiktet.

Annons

- Ja, verkligen. Vi har många bra spelare och vi spelar fortfarande väldigt bra i många matcher. Men det handlar om att ta poäng - och det har vi inte lyckats med.

För egen del, hur har det känts?
- Samma som med laget, man har inte kommit upp till den nivå man hoppats på, men det är bara att jobba på.

Tibbling har dessutom i de tre senaste matcherna, två i ligan och en i cupen, varit förpassad till bänken.

- Det är sådant som händer om man inte vinner matcher, då finns det alltid en risk att man hamnar utanför laget, det måste man kunna hantera. Så fungerar branschen. Vinner du inte matcher och prestationen inte är tillräckligt bra då riskerar du det och det är det som har hänt mig. Det är inget att deppa ner sig för, det är bara att jobba på. Kan du inte hantera det får du hålla på med någon individuell sport.

Annons

- Förlorar man matcher byter man spelare, det är inte bara jag som suttit på bänken. Man får alltid individuella motiveringar men det stannar mellan mig och tränaren. Överlag har vi inte varit tillräckligt bra, så kan man säga.

Hur vill du säga att din egen form är?
- Det har varit en lång säsong, jag fick hoppa direkt från Danmark till Holland, säsongen blev betydligt längre än vad den brukar vara. Normalt har man ett stopp på sommaren, nu var det full fart i maj, juni, juli och sedan var det några dagar att flytta till Holland och sedan var det bara att starta upp igen. Och med covid har det inte heller varit optimalt. 

- Det är alltid frustrerande när man känner att man kan få ut mer än vad man fått, vi känner att vi är betydligt bättre än var vi ligger, att vi förtjänar mer och borde ligga högre upp. Men nu är det som det är, nu måste man jobba på och det gör vi varje dag för att kunna vända det här. Som tur är så är det många matcher kvar och förhoppningsvis kan vi få tillbaka publiken inom en snar framtid också, det vore bra för våra hemmamatcher att öka trycket där. Men nu är det två matcher kvar innan juluppehållet, då handlar det om att få bra resultat för att skapa kontakt med lagen i närheten och sedan får vi försöka resa oss igen efter jul.

Annons

Nyligen ifrågasattes Tibbling av nederländsk media, som klassade honom som en floppvärvning.

- Det är väl naturligt om du inte vinner matcher, man har förväntningar på sig, när man inte levererar det som folk förväntar sig då blir det så. Det är en del av sporten det också. Jag har gjort bra matcher också, men det är klart att några matcher har jag, precis som alla andra, inte varit tillräckligt bra. Allt har inte bara varit dåligt, vi hade hoppats på mycket mer, allihopa, inklusive jag. Det finns all chans att vända på det här, det är ingen idé att ge upp.

Avtalet med Emmen är skrivet till sommaren 2022. Och trots bänken de tre senaste matcherna har Tibbling inga andra tankar än att hjälpa Emmen uppåt i tabellen.

- Jag har precis kommit hit, mina tankar är att göra det så bra som möjligt här. Mitt fokus har varit på Emmen sedan jag kom och jag är glad över att vara här.

Annons

Relationen med Djurgården i dag, hur ser den ut?
- Den har alltid varit jättebra och jag har bra kontakt med Bosse. Som jag sa när jag lämnade Djurgården för sex år sedan, och jag säger samma sak i dag: jag vill väldigt gärna spela i Djurgården igen och jag hoppas att jag får den chansen. Men saker ska klaffa, för Djurgården och för mig, det enda jag kan säga är att jag hade en otroligt bra tid i Djurgården och att jag jättegärna vill spela där igen om jag hade fått chansen.

- Det är alltid svårt att säga när, var och hur. Det viktigaste för mig, om jag ska spela i Djurgården, är att jag fortfarande ska vara en bra spelare, jag ska kunna bidra. Jag har ingen tanke på att spela i Djurgården i ett år för att sedan sluta. Ska jag spela i Djurgården vill jag gärna spela en längre tid och vara bra en längre tid. Jag har inga planer att spela där i ett eller två år, jag vill spela flera år i Djurgården.

Annons

En dialog om en comeback i Djurgårds-tröjan inom den närmaste framtiden har dock inte förts, hävdar Tibbling.

- Vi brukar inte diskutera så mycket jag och Bosse, vi har bra kontakt men vi pratar mest om allt möjligt skulle jag säga. Jag har precis kommit till Emmen och mitt fokus är här.

Publicerad 2020-12-17 kl 14:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto