Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Al Saeds chock efter flytten: "Tänkte shit..."

Eliteserien

Danilo Al-Saed, 23, skrev nyligen på för norska Sandefjord.
För Fotbollskanalen berättar han om:
✓ Chocken efter första tiden i klubben.
✓ Klubbvalet.
✓ Beslutet att sluta med fotboll för fyra år sedan.
✓ Drömmen om det irakiska landslaget.

Foto: Bildbyrån

Det har gått fort. Danilo Al-Saed stod för en succéartad säsong i Sandviken i ettan norra under det gångna året och för tre veckor sedan presenterades han som nyförvärv för Sandefjord. 

Han anslöt till laget för två knappa veckor sedan och har redan hunnit spela en träningsmatch, där han dessutom blev målskytt.

När Fotbollskanalen når 23-åringen, som noterades för fem mål i fjol, har han precis kommit hem från ett träningspass och är på strålande humör. 

- Det känns sjukt kul. Man har sett fram emot det här och längtat lite, trots att det varit jul och nyår. Jag har bara velat komma hit, komma igång med träningen och träffa laget, säger Al-Saed till Fotbollskanalen.

ANNONS

Det är mycket som är nytt - inte minst fotbollsmässigt.

- Jag förväntade inte mig att det skulle vara ett så högt tempo som det är. Jag fick en chock av det och över att det är så mycket löpning faktiskt. Men man kommer in i det.

I övrigt är det rätt likt Sverige. Eller?

- Utöver det fotbollsmässiga är det inget som förvånar, möjligen priserna, säger han och skrattar.

Men sedan kommer han på sig själv. Det är fler aspekter i spelet som fått honom att höja på ögonbrynen.

- Vissa här är sjukt intelligenta. Jag har fått bollen i väldigt bra lägen, vilket jag inte riktigt varit van vid tidigare. Det går fort, det händer någonting hela tiden och man behöver vara påkopplad konstant. Jag har känt mig lite dum i början. Man har lite betänketid med boll och när du är felvänd så smäller det direkt. Här är det fart, fart, fart.

ANNONS

- Första träningen tänkte jag ”shit, det här kommer att bli tufft”. Men man kommer in i det. Man måste också respektera att det är två divisioner högre. Om någon vecka hoppas jag att vara inne i det helt.

Vad var det som fick dig att välja den norska ligan?
Norsk fotboll passar mig bättre. Här får jag nog ut mer av min kvalité och det jag är bra på än i Sverige. Dels för att det är mer offensivt här men också för att jag hamnar i så många en mot en-lägen.

Hur gick dialogen med tränaren (Hans Erik Ödegaard) inför?
Vi pratade över Teams i någon timme och det kändes rätt från början. Sen pratade jag med min pappa mycket, som jag brukar göra, och min agent. Allt kändes rätt. Ett 4-3-3 som ett bollförande lag passar mig perfekt.

Har du någon i laget som du känner sedan tidigare?
Nej, egentligen inte. Nu anslöt ju Simon Amin och Filip Ottosson från Sverige så vi brukar umgås på fritiden. Vi håller ihop.

ANNONS

Vad hade du för andra intressen?
Jag hade konkret intresse från Obos-ligaen och Sandefjord. Sedan fanns lite annat, men det var inte lika konkret.

Du provtränade med Kalmar. Hur såg det ut där?
- Jag var där i två dagar och sen hörde jag inget mer efter det. Så jag vet faktiskt inte.

Turerna har för Danilo Al-Saed varit många. Faktum är att han 2018 lade av med fotbollen - helt och hållet. Det var i samband med att yttern, som då spelade för Håbo FF, skulle ta studenten. Han kände sig omotiverad; skötte inte kosten eller sömnen och åkte på en lättare skada.

- Jag satte allt på paus.

I mars 2019 åkte laget ner till division 4 och Al-Saed återgick till fotbollen, egentligen bara för att ha kul. Därefter ringde Enköping. 

- Det var nog samtalet från Enköping som fick mig att vända. Det var på bra villkor. De sade att jag kunde skita i det om jag kände att det var för tufft. De sa "det är dina ben vi vill ha i laget". Då tänkte jag: "vad fan, jag kör!".

ANNONS

Han skrev alltså på 2020 och stod för fina prestationer som sedermera ledde till att han gick över till Sandviken året därpå.

Nu är blicken fortsatt riktat framåt för Al-Saeds del.

- Egentligen är målet att komma in i laget, staden och tempot. Sedan ska jag konkurrera och bidra med det jag är bra på, vilket är energi och en mot en-lägen. Men en sak i taget.

Du har också varit en del av det irakiska U23-landslaget. Hur går tanken och snacket där? Vad är målsättningen?
- Det är min pappa som sköter den kontakten, så det är han som har hand om det. Jag kan inte språket. Det hade så klart varit askul att spela i A-landslaget. Men det är inte det jag tänker på just nu. I det här läget har jag fokus på Sandefjord och att göra det bra här.

Publicerad 2023-01-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto