Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvenskan var aldrig aktuellt för Junior: "Billborn spelade jättestor roll"

Eliteserien

MARBELLA. Serge-Junior Martinsson Ngouali är tillbaka i Skandinavien.
Men en återkomst till allsvenskan var aldrig aktuell.
- När jag fick fundera kändes det här bra, säger nye Sarpsborg-spelaren till Fotbollskanalen.

1:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

För ett år sedan lämnade han Sverige. Då tog Serge-Junior Martinsson Ngouali klivet från Hammarby till Gorica i Kroatien. Men redan nu har mittfältaren rört på sig igen. I början av februari presenterades 30-åringen av Sarpsborg i Norge.

 - Det började pratas lite i januari, men då spelade jag Afrikanska mästerskapen (med Gabon). Då var det inte läge att bestämma sig. Men sen när jag kom hem så fick jag fundera lite. Då kändes det här bra, det känns som att det finns bra förutsättningar för att göra något bra. Det känns intressant och roligt, säger Junior.

Hur har första tiden varit?
- Det har känts jättebra. Vi har haft bra träningar och allt känns bra runt omkring klubben. Sen känns det som att spelet blir bättre och bättre. Jag är väldigt positiv.

ANNONS

En stor anledning till att Martinsson Ngouali hamnade i just Sarpsborg är det faktum att Stefan Billborn, som han haft som tränare både i BP och Hammarby, tog över laget i januari.

- Det betyder jättemycket, så klart. Jag känner ju Stefan och "Jocke" (Joachim Björklund, assisterande tränare) sedan innan och jag vet hur de vill spela fotboll. Det spelade jättestor roll.

I Gorica gjorde Junior nio starter och tre inhopp under den pågående ligasäsongen, samt sex starter och fem inhopp i våras.

Hur var tiden i Kroatien?
- Den var jättebra. Det var lugnt och skönt. Jag kom bort lite från Sverige och jag fick leva livet, och spela fotboll.

Gick det bra?
- Ja, det gick ganska bra. Jag gick dit för att få spela och det fick jag. Det var kul där. Det var ett skönt lag, bra killar i laget.

Var det aktuellt att flytta tillbaka till allsvenskan och Hammarby eller något annat lag där nu?

ANNONS
- Det var bara Sarpsborg som var aktuellt. Inget annat.

 Några tankar på att återvända till Sverige finns inte.

 - Just nu är jag i Norge och mår bra med mina norska vänner, säger han och ler stort.

Följer du svensk fotboll och dina gamla klubbar, BP och Hammarby?
- Jag har koll på att BP gått upp i superettan och att Hammarby vann cupguld. Men det är inte så att jag kollar på matcherna.

Stefan Billborn är för övrigt "fantastiskt nöjd" med att ha fått återförenas med mittfältaren.

- Det som var roligt var att Thomas Berntsen, vår sportchef, frågade mig under min första vecka i klubben om vad jag trodde kring chanserna att få hit Junior. Då sa jag: "Jag pratade med honom för några dagar sedan och jag tror han trivs väldigt bra i Gorica". Men jag sa också att vi kunde titta på möjligheterna utan att pusha honom på något sätt, säger Billborn och fortsätter:

ANNONS

- Så jag ringde och pratade med honom och då sa han ja. Sen ringde hans agent mig och berättade att de kände att Sarpsborg var en bra miljö för honom och att de skulle jobba för en affär. Sen helt plötsligt var han här.

Vad är det som är så speciellt med Junior?
- Junior är en spelare som kommer passa in extremt bra här. Han är bolltrygg och duktig på att läsa spelet. Men han är en spelare som inte bara kan höja tempot, utan också sänka tempot i matcherna på ett positivt sätt. Så att man kan få lite lugn.

- Han kan täcka bollen, han kan ta lite smällar. Han är väldigt accelerationssnabb från att han är stillastående, vilket gör att motståndarna nästan slutar att gå på honom. Jag tror vi behöver det. För det vi är bra på här i Sarpsborg är att växla upp och göra allt i 100 kilometer/timme. Men vi behöver pulsera spelet också.

ANNONS

Han var bra innan sin skada i Hammarby. Hur vass är han nu?
- Jag tror att han kommer bli ännu bättre. Han sa till mig när jag pratade med honom en andra gång om Sarpsborg: "Jag har två nivåer till i mig". Jag är övertygad om att han kommer tillbaka till den nivån som han höll 2018. Och då var han riktigt bra. Så jag är övertygad om att det är en superrekrytering för oss, avslutar Billborn.

Publicerad 2022-02-12 kl 15:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto