Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Jonathan Augustinsson drabbad av allvarlig knäskada

Eliteserien

Jonathan Augustinssons säsong är över.
Rosenborg-backen har drabbats av en allvarlig knäskada.
- Det var ett väldigt tungt besked att få, säger han i en kommentar.

Foto: TT.

Jonathan Augustinsson, 26, gjorde i helgen comeback från skadefrånvaro, då han blev inbytt i den 82:a minuten mot Haugesund.

Men Rosenborg-backens återkomst blev kortvarig. Sex minuter senare fick han lämna planen på bår efter att ha drabbats av en skada. Tränaren Kjetil Rekdal befarade det värsta.

"Det är så tråkigt. Vi fruktar det värsta. Det är för tidigt att svartmåla, men han hade väldigt ont", sa Rekdal till Adresseavisen.

Nu har Augustinsson genomgått undersökningar och det visar sig att han drabbats av en allvarlig knäskada, ett avslitet främre korsband.

- Det var ett väldigt tungt besked att få. Jag behöver nog lite tid för att bearbeta det här. Men jag har som mål att komma tillbaka starkare och ännu bättre. Jag är väldigt tacksam för allt stöd jag har fått från spelarna, ledarna och alla runt klubben, säger svensken i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Läkaren Ola Aas:

- MR-undersökning av knäet bekräftar dessvärre att han främre korsband har rykt. Planen nu är operation om två veckor, därefter ungefär ett år med rehabilitering.

Augustinsson gjorde fyra tävlingsmatcher för Rosenborg den här säsongen.

Publicerad 2022-09-13 kl 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto