Berget tvåmålskytt för Norge mot Kroatien

Malmö FF:s Jo Inge Berget fortsätter sin succésäsong. Tillbaka i landslaget efter flera års frånvaro satte han både 1-0 och 2-0 mot Kroatien.

Inför den pågående EM-kvalsamlingen valde Norge att kalla in MFF-mittfältaren som inte representerat sitt land sedan han var uttagen till ett knippe vänskapsmatcher kring 2012. Men både i den förra kvalomgången mot Bulgarien och i söndagens match mot Kroatien fanns han med från start.

I den andra halvleken på söndagen kom han dessutom med i målprotokollet. Först sulfintade han bort Dario Srna innan Berget själv slog in ledningsmålet. Och det slutade inte där, för bara några minuter senare höll han sig framme igen. Denna gång var det en skottfint som beredde Berget väg in i straffområdet, och det avslut han sedan skickade iväg studsade mot en försvarares ben och in i mål till 2-0.

Tack vare det resultatet toppar Norge sin mycket jämna grupp, där dock Italien kan passera under söndagskvällen.

Publicerad 2015-09-06 kl 19:28