POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
47v

Broberg kan spela i allsvenskan nästa säsong: "Inte omöjligt"

Foto: Bildbyrån.

Martin Broberg har svarat för en fin säsong i norska Odd.
Det verkar ha fått andra klubbar att få upp ögonen för honom.
- Det finns intresse både från Sverige och Norge, säger Broberg till Fotbollskanalen.

Martin Broberg skrev vintern år 2017 på ett tvåårskontrakt med norska Odd efter att ha tillbringat större delen av sin seniorkarriär i Djurgården och Örebro. Där fick han det inte riktigt att lyfta förra säsongen, mycket på grund av skador. Men den här säsongen har det varit annorlunda och den offensive mittfältaren har fått gott om speltid och lyckats hålla sig i princip helt skadefri. Det har känts bra, tycker han, och på de 24 matcherna han spelat i år har han noterats för tio poäng.

- Jag hade en jättefin vår och fick ihop bra prestationer runt sommaren också. Det har känts bra. Jag har varit inblandad i mycket framåt. Och när jag inte noterats för poäng har jag varit involverad i vårt offensiva spel på ett mycket bättre sätt än förra säsongen. Det har varit bra.

När det nu bara återstår en match av säsongen så börjar Broberg sondera terrängen. Hans kontrakt går ut efter säsongen och för Fotbollskanalen berättar den tidigare Djurgårds- och Örebrospelaren att han troligtvis inte kommer att bli kvar i Odd.

- Jag är i dialog med ett par klubbar och det finns intresse både från Sverige och Norge, konkret intresse. Som det ser ut i dag kommer jag inte att bli kvar i Odd. Det ser ut som att jag kommer att röra på mig. Det återstår att se var jag hamnar. Jag får ha lite is i magen de kommande veckorna. Det är inte omöjligt att jag skulle kunna komma att vända tillbaka till Sverige. Och allsvenskan har blivit både profilstark och bra. Jag har sett extremt mycket från allsvenskan i år. Jag tycker det har varit hög nivå och det lockar mig lite att återvända till svensk fotboll, säger Broberg till Fotbollskanalen.

Är det allsvenskt intresse?
Precis.

Det är konkret?
- Det tycker jag. Sedan får vi ser var det slutar. Det är så jag uppfattar det. Men det finns intresse i Norge också. Jag har ändå en okej poängskörd och det har känts bra i år, det verkar ha noterats av andra klubbar också. Just nu väger jag alternativen mot varandra och sedan får jag se om det det dyker upp ytterligare något alternativ.

Broberg tycker att norsk och svensk fotboll skiljer sig en del. Han menar att den norska innefattar mer långbollar och fysiskt spel medan det i allsvenskan rullas mer boll på backe och att lagen här eftersträvar större bollinnehav. Vad passar honom bäst egentligen bäst?

- Jag vet inte. Men jag gillar den passningsorienterade och offensiva fotbollen där många spelare är med i anfallen. Det är många lag som imponerat på mig och som utmärkt sig offensivt. Det är klart att det lockar att spela i sådana lag som har mycket boll och gör många mål. Om det är i Sverige eller Norge så kommer det att väga in att ha en spelande filosofi där och en miljö där jag skulle kunna passa in som en offensiv mittfältare eller ute på en kant. Om det är i Sverige eller Norge, det vet jag inte. Jag tycker ändå att det finns ett par lag i Norge som står för det, men det finns är ännu fler i Sverige.

Publicerad 2018-11-16 kl 10:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå