Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Carew i blåsväder - utreds för grovt skattebrott

Norge

John Carew utreds för grovt skattebrott.
Detta rapporterar norska Dagens Næringsliv under onsdagen.
- Det här är väldigt överraskande, säger Carew affärspartner Per A Flod till tidningen.

Foto: Bildbyrån

John Carew har en diger meritlista som spelare där han bland annat tillhörde klubbar som Stoke, Aston Villa, Valencia och Roma. Den norska forwarden lade skorna på hyllan 2012 och hans sista klubb blev West Ham.  

Nu har Carew hamnat i blåsväder i Norge.

Dagens Næringsliv rapporterar att 41-åringen utreds för grovt skattebrott och Carew står anklagad för att ha gett felaktig information till norska myndigheter.

- Om du är i Norge fler än 183 dagar om året räknas det som att du är bosatt i Norge. Alla som är bosatta i Norge ska ge information om sina intäkter och sin förmögenhet i skattedeklarationen, säger åklagaren Marianne Bender som bekräftar att Økokrim (norska Ekobrottsmyndigheten) försökt få tag i Carew under dagen.

ANNONS

- Økokrim har gjort sökningar på flera adresser under dagen men inga personer har gripits, säger åklagaren.

Agenten Per A Flod som arbetat med Carew under många år och dessutom är affärspartner men den tidigare Premier League-spelaren är överraskad när Dagens Næringsliv når honom med uppgifterna om att Carew utreds för grovt skattebrott.

- Det här är väldigt överraskande. John Carew har uppgett vad han tjänat, vilka förmåner han har och han har betalat sin skatt i Storbritannien, säger han.

Publicerad 2021-06-02 kl 14:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto