Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

"DG" om flytten till Norge: "Börjar bli lite till åren - var dags att testa något annat"

Daniel Gustavsson har bytt Elfsborg mot norska Lilleström.
Där hoppas han att få gott om speltid.
- Jag har egenskaper som tränaren och klubben vill ha, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Tidigare i veckan stod det klart att Daniel Gustavsson lämnar Elfsborg. Mittfältaren har spelat i Boråsklubben sedan 2016 och den främsta anledningen till att nu väljer att flytta till norska Lilleström var att han ville testa på något nytt.

- Det berodde mest på att jag var sugen på att testa något annat. Jag har spelat i allsvenskan i tio år ungefär. Det var mest det och jag var sugen på att testa på något annat, möta nya lag och se nya arenor, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

Gustavssons avslutningssäsong i Elfsborg blev tung. Laget hade svårt att få till spelet under nya managern Jimmy Thelin och slutade till slut på tolfte plats i allsvenskan. Under säsongen flyttades Gustavsson runt en del vilket inte var optimalt enligt honom själv.

ANNONS

- Det var lite upp och ner. Jag fick spela en hel del högerback eftersom att det var lite skador. Efter halva säsongen blev det lite mer på mittfältet när de köpte in en till högerback. Det är inga problem så, men det kanske inte är min optimala position. Om tränaren vill att man ska spela där ställer man upp, det var bara att köra på.

Den här säsongen i Elfsborg, har den påverkat ditt beslut att testa på något nytt?
- Nej, det har mer växt fram. Jag har spelat i allsvenskan länge och man börjar bli lite till åren så om man ska testa på något annat kändes det som att det var dags nu.

Hur ser du på chanserna att få speltid i nya klubben?
- Jag tror de är goda. Bara jag tränar på bra och kör på hela tiden vet jag att jag har egenskaper som tränaren och klubben vill ha. Då tror jag det kan bli bra.

ANNONS

Vad har du fått för intryck av klubben?
- De är bra. Familjär klubb som är väldigt noga med att få ihop laget och att alla ska jobba för varandra. De har bra supportrar, en bra arena och det är en fin stad.

Gustavssons nya klubb, Lilleström, spelar i den högsta ligan i Norge. Förra året slutade man på tolfte plats av 16 lag.

Publicerad 2019-01-18 kl 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto