Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edrud om lånet till LSK: "Tackade nej först"

Norge

Moa Edrud har haft snålt om speltid i Arna-Björnar.
Sen kom räddningen i Lilleström SK som hon först tackade nej till.
- Jag ändrade åsikt och tänkte att det var det bästa för mig, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

När den norska säsongen skulle dra i gång hade Moa Edrud ådragit sig en skada – ett brutet finger satte stopp för spel och i stället fick andrakeepern i Arna-Björnar chansen. En chans som hon tog och som i sin tur resulterade i att Edrud fick sitta på bänken.  

Men sen kom räddningen - i Lilleström SK skadade sig den norska landslagsmålvakten, Cecilie Fiskestrand och in lånades Edrud.  

- När hon skadade sig för två veckor sedan fick jag ett samtal på fredagen och hade då över helgen på mig att bestämma mig. Först tackade jag nej, men sen gick det några dagar och LSK ville fortfarande att jag skulle gå dit. Så veckan efter ringde de igen och sa att det fortfarande var aktuellt och att det skulle gå att lösa även om jag hade sagt nej tidigare. Samma dag skrev jag på och dagen efter åkte jag till Oslo, säger Edrud.  

ANNONS

Varför tackade du nej till att börja med?  
- Det var i samråd med min agent där det först beslutades att det inte var rätt tillfälle för mig. Men sen diskuterade jag med min sportchef och målvaktstränare och med tränarna i LSK. Det fick mig att ändra åsikt och tänka att det är det bästa för mig. 

I LSK finns också ett bekant ansikte. Johanna Almgren som både ingår i U23-landslagets tränarstab såväl som LSK:s. Något som Edrud tror kan stärka hennes aktier till kommande landslagssamlingar. 

- Hon är en utav de jag pratade med innan jag bestämde mig och det är väldigt skönt att ha en extra svensk på plats, men också någon som kan hålla koll på mig lite mer. Det har varit mitt största orosmoment när jag kom till Norge, att Sverige skulle glömma bort mig eller att man skulle hämna längst ner på listan även om jag hade en imponerande säsong förra året så behövde min målvaktstränare nästan övertala tränarna kändes det som. Det känns väldigt bra att nu att Johanna kan se mig mer noggrant - och sen får jag mer speltid vilket är bra, jag behöver speltid för att visa att jag prestera bra för att kallas till U23.  

ANNONS

Hur var det att inte ha speltid i Arna-Björnar?  
- Jag har mest fått acceptera läget bara. Men det är alltid svårt när man gjort det så bra att sedan hamna på andra platsen.  

Lånekontraktet sträcker sig över augusti men det är inte helt omöjligt att en övergång kan ske eller att lånet förlängs.  

- Det har redan varit på tal och jag tror att jag tar det lite dag för dag för situationen har ändrats väldigt snabbt och det har varit mycket att ta in. Jag vill ju alltid bara spela, det är grejen. Men det beslutet kommer tas lite senare, det är inget jag stressar med. Jag försöker bara njuta av den nya miljön med lite mer speltid, avslutar hon.  

Publicerad 2022-05-27 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto