Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Engblom har fått förtroendet - nu öser han in mål i Norge

Han är skadefri, har fått lugn och ro och ett stort förtroende från tränaren. Nu har Pontus Engblom hittat tillbaka till storformen och målskyttet - med Sandnes Ulf i norska andradivisionen.

- Man får göra någon dålig match här och inte bli petad direkt, säger Pontus Engblom till Fotbollskanalen.

Sundsvallssonen huserar numera i den norska andraligan och Sandnes Ulf där han gjort dundersuccé under våren. Engblom har spelat 13 av 15 matcher hittills och står noterad för elva mål.

Snacka om målsuccé.

- Jag har fått vara skadefri efter två skadefyllda säsonger, jag fick ett miljöombyte och har tränat på bra i Norge. Det är en bra klubb med en bra tränare och jag har fått en bra start och sen har det rullat på, säger Engblom som skrev på ett tvåårskontrakt med klubben i februari.

Är du förvånad över hur bra det har gått?
- Det är lite i överkant jämfört med vad man hade förväntat sig. Men jag känner mig i bra form och har fått en fin halv säsong där jag varit skärpt framför mål.

Engblom har en historia av många klubbyten och utlåningar bakom sig. Nu känner han att han kommit till ro i Sandnes Ulf. Det är en av flera förklaringar till målsuccén.

- Det har varit mycket hattande och turer fram och tillbaka tidigare. Det har varit lärorikt men inte optimalt att jaga speltid hela tiden. Nu får jag speltid och trivs bra socialt, säger han till Fotbollskanalen.

Att åka in och ut ur startelvan har varit ett bekymmer för Engblom i tidigare klubbar. Nu har han äntligen fått kontinuitet.

- Man har fått chanser men snabbt åkt ut ur laget igen. Här har de varit tydliga med att man får lov att ha någon dålig match. Det är kul att det går bra och att man får vara skadefri.

Är det nu du börjar få ut din fulla potential?
- Jag har jobbat mycket med att komma till avslut och avslutsteknik, och min tränare har betytt väldigt mycket för mig i spelet framför mål, det är något jag har utvecklat och det är en förklaring till att det blivit så många mål. Det handlar mycket om tillit, trivs man och får tillit växer man som spelare och person. Det gör att man får råd att misslyckas.

Och du kommer fortsätta göra mål i höst?
- Jag hoppas på det, fframförallt kul att det går så bra för laget. Det är tufft gå upp direkt men det är en tydlig målsättning vi har. Jag har gått upp med Sundsvall tidigare och vet vilken känsla det är.

Målsuccén gör att det börjats ryktas om att större klubbar är intresserade av 23-åringen. Men han har inget brådska att ta nästa steg.

- Jag värderade det här med min agent och det gör inget att spela i en andraliga. Jag jagar självförtroende och tilliten som spelare och jag trivs verkligen bra i Norge.

Telefonen har inte börjat ringa?
- Så enkelt är det inte, och det är inget jag tänker på. Jag fokuserar på att vara skadefri och jag har fått bra hjälp av det fysiska teamet. Så det är inget jag tänker på,jag  fokuserar bara på nästa match. Jag har kontinuerlig kontakt med min agent och kommer det nåt konkret får man ta ställning till det då.

Den norska andraligan återstartar på söndag då Engbloms Sandnes Ulf möter Bryne hemma.

Publicerad 2015-07-23 kl 10:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons