Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Färöisk tränare dömd: "Jag kommer bryta dina ben!"

Eliteserien

Tränaren Mikkjal Thomassen har hamnat i trubbel.
Detta efter att ha hotat bryta benen på en spelare .
Huvudtränaren för norska Fredrikstad har nu dömts till 30 dagars villkorligt fängelse, skriver TV2.

Foto: TT.

Den färöiske tränaren Mikkjal Thomassen, som tränar det norska eliteserielaget Fredrikstad, har dömts till 30 dagars villkorligt fängelse och 40 timmars samhällstjänst, enligt TV2 Norge.

Det hela handlar om en incident från ett tag tillbaka där Thomassen ska ha hotat en spelare under sin tid som tränare på Färöarna.

- Jag kommer att bryta dina ben och jag kommer förstöra din fotbollskarriär och ditt civila liv, ska tränaren ha sagt till en icke namngiven spelare från den färöiska klubben Vikingur.

I ett uttalande skickat till TV2 skriver tränaren så här:

"Jag är väldigt ledsen för det som hände. Jag accepterar domen och är glad över att kunna avsluta ärendet så att jag och min familj kan lägga det här bakom oss". 

Annons

Thomassen basar för närvarande över Fredrikstad som nyligen tagit steget upp i den norska högstaligan. Den norska klubben anser inte att domen ska få konsekvenser för tränarens anställning.  

- Vi var bekanta med fallet när vi anställde Mikkjal. Domen kommer inte att påverka vår relation till honom eller hans jobb i klubben, säger Fredrikstads sportchef Joacim Heier.

47-årige Thomassen har ett förflutet inom polisen där han jobbade i 14 år innan han blev fotbollstränare. Han har tidigare varit tränare för Klaksvik och B36 Torshavn.

Publicerad 2023-11-23 kl 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto