Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE

Hamrén placeras i norskt andraligalag: "Har alternativ"

Foto: Bildbyrån

Viking Stavanger har åkt ur den norska högstaligan.
Nu uppger NRK att klubbens förstaval i jakten på en ny tränare är Erik Hamrén.
- Inga kommentarer, säger Hamrén till Fotbollskanalen.

Under hösten har Erik Hamrén, som tidigare varit förbundskapten för Sveriges herrlandslag, agerat bollplank till superettan-klubben Örgrytes ledarstab. Men i slutet av oktober berättade Hamrén för Fotbollskanalen att han lämnar rollen inom Öis till nästa säsong och att han inte heller kommer hoppa på något jobb i Sverige.

- Jag har bestämt att det inte blir något lag i Sverige, av olika anledningar som jag inte vill gå in på här. Det är mitt beslut. Det är därför jag tackar nej till Öis, sa Hamrén då och fortsatte:

- Blir det inget utomlands så blir det inget.

Nyligen uppgav Expressen att Hamrén är aktuell att bli ny general manager i den sydafrikanska storklubben Mamelodi Sundowns, men nu har hans namn plötsligt hamnat på tapeten i hans tidigare hemland Norge. NRK rapporterar nämligen att Viking, som ramlade ur högstaligan den här säsongen, har den tidigare Rosenborg-tränaren högst upp på sin önskelista i jakten på en ny tränare till nästa år.

- Jag har inga kommentarer till det, säger Hamrén till Fotbollskanalen.

Hamrén vill inte kommentera några klubbnamn över huvud taget. På frågan om han är nära ett nytt jobb svarar han:

- Jag vet inte om jag är nära något nytt jobb. Jag har några alternativ som jag får se om det blir något konkret av till slut.

Skulle det vara intressant att återvända till Norge?
- Jag har inga kommentarer till det heller.

Om intresset för honom säger Hamrén:

- Det har funnits en del intresse. En del erbjudanden har jag tackat nej till och det har funnits en del jobb som jag velat ha men som jag av olika anledningar inte fått. Jag hoppas att det ska bli något som passar till slut.

Viking sparkade nyligen sin tränare Ian Burchnall och enligt klubbens vd Eirik Henningsen har "många tränare aviserat sitt intresse" för jobbet i Stavanger-klubben. Gällande Hamrén ligger dock vd:n lågt.

- Jag vill inte kommentera några namn, säger Henningsen till NRK.

I förra veckan förklarade Stig H. Christiansen, ordförande i Vikings aktiebolags styrelse, att pengar inte kommer att vara ett problem när det gäller rekryteringen av en ny tränare.

- Vi för redan en dialog med många tränare. Vi tänker inte på det (pengarna). Vi ska ha den rätta tränaren, sa Christiansen enligt NRK då.

NRK: Även om det så kostar två miljoner att avlöna honom?
- Ja. Vi ska ha den rätta tränaren som tar oss tillbaka till högstaligan.

Publicerad 2017-11-22 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons