Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henningsson mitt i norska kaoset: "Flög in flaskor"

Norge

Fredrikstad åkte ur norska andraligan. Då fanns Alexander Henningsson med i laget, när det niofaldiga mästarlaget lämnade planen till spottloskor och inkastade flaskor. 
- Det flög in flaskor, small och höll på, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Alexander Henningsson lämnade i somras Halmstads BK för att rädda kvar norska Fredrikstad i norska andraligan, OBOS-ligan. Mittfältaren var med och säkrade en kvalplats i sista omgången för fortsatt spel, men lyckades till slut inte rädda kontraktet.

Laget förlorade i lördags andra kvalmötet med 5-3 mot Notodden och blev därmed klart för norska 2. divisjon. Då rasade delar av lagets supportrar genom att bland annat kasta in flaskor och spotta mot spelarna, samtidigt som två supportrar försökte storma planen.

- Jag gick och tackade supportrarna, där några applåderade. Men eftersom att det blev lite kaos, så gick jag inte fram till dem. Det var en supportergrupp, som andra supportrar tog avstånd ifrån. De kastade in grejer. Det flög in flaskor, small och höll på, men så är det. Jag har all förståelse för att de är frustrerade, även om man inte ska kasta in flaskor, säger han. 

Annons

Supportrarna var frustrerade över klubbens ras i seriesystemet. Laget hade sin storhetstid runt 1950-talet och har tagit totalt nio norska mästerskapsguld, men har sedan 2013 spelat i norska andraligan och var illa ute redan i somras, när Henningsson anlände till klubben. 

- Jag trodde inte att det skulle vara riktigt så här. Jag var däremot tvungen att komma till något nytt. Det är alltid svårt med en sommarövergång och jag förstod att det var lite stökigt, men det var lite värre än jag trodde på förhand, säger han. 

- Det var väldigt rakt spel. Jag är skolad i Sverige och i Öster och trodde att man ville bygga lite långsammare, men här var det bara rakt på i stället. Det har ibland lett till att vi bara slängt bort bollen. Det har varit ganska hetsigt. 

Henningsson får, i och med degraderingen, se över sin situation i klubben, även om han har kontrakt över nästa år. 

Annons

- Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag får ta ett snack med klubben och mina rådgivare, men jag har egentligen inget mer att säga om det, säger han. 

Publicerad 2017-11-19 kl 18:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto